ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 22. rujna 2019. XXV. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Današnju nedjelju u župma Gospićko-senjske biskupije slavimo kao Katehetsku nedjelju. U njoj želimo više posvijestiti odgovornost u odgoju djece i mladih za evandjeoske ali i za opće ljudske vredote.  A odgoj i formacija mladih je sigurno jedna od najvažnijih dužnosti koje imaju roditelji ali i druge osobe i institucije. 

Zato danas na misu u 9 sati pozivamo sve vjeroučenike i njihove roditelje prvenstveno na susret s Gospodinom i njegovom riječju. Ali i na naš zajednički – vjernički susret. Poslije Sv. Mise podijelit ćemo formulare – prijavnice za sudjelovanje na župnim susretima – katehezama, da da ih roditelji mogu sa svojom djecom ispuniti i drugih nedjelja to u crkvi predati. Na misu u 11 sati pozivamao vjeroučenike VII. i VIII. razreda da dođu  sa svojim roditeljima. Pozvani su oboje roditelja. Nemojmo bez velikih razloga to izostaviti. 

U ponedjeljak je Sv. Pio, redovnik i prezbiter; u utorak je Sv. Rupert,  u srijedu je Sv, Kleofa, u četvrtak je Sv. Kuzma i Damjan, u petak je Sv. Vinko Paulski, u subotuje sv. Većeslav ai u nedjelju je Sv. Mihovil, Rafael i Gabrijel. 

 

Proslava je župnog zaštitnika u župi Dabar. Tamo će biti Sv. Misa u 12 sati. U Otočcu će biti Sv. Mise prije podne  u 9  i 10,30 (radi toga da se može stići u Dabar za 12 sati) i večernja u 18,30. Sv. Misu u Dabar predvodit će svećenik krčke biskupije – župnik u Poljicima na Krku preč. Zvonimir Badurina.  Pozivamo sve a posebno vjernike koji su iz Dabra došli u Otočac da za proslavu zaštitnika župe Dabar – Sv. Mihovila dođu na proslavu u Dabar. 

Sv. Mihovil je zaštitnik župe i u Ramljanima. U Ramljanima je Sv. Misa u 17 sati. 

 

Brojač posjete:
110361
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016