ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
ŽUPNI OGLASI - 29. rujna 2019. XXVI. Nedjelja kroz godinu

Danas je Sv. Mihovil. Rafael, i Gabrijel – arhanđeli. U župi Sav. Mihovila u Dabru imamo proslavu zaštitnika ove župe. U Dabru je Sv. Misa u 12 sati. Sv. Mihovl proslavlja se kao zaštitnik župie u Ramljanima te u župi Vratnik gdje su Sv. Mise u 12 i 17 sati. U Dabru na Sv. Misi misu predvodi i propovijeda vlč. Zvonimir Badurina, župnik župe Poljice na otoku Krku. Sv. Mise u Otočcu danas su 9,00 sati,  10.30 sati (a ne u 11 kao inače) te u 18,30 koju će također predvoditi naš gost vlč. Badurina.

U ponedjeljak je Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj; u utorak je prvi dan listopada – počinju listopadske pobožnosti. Svakog dana (u 18 sati) prije Sv. Mise u župnoj crkvi molimo molitvu krunice na čast Bl. Dj.Marije. Pridružimo se toj pobožnosti. Taj dan je i spomendan Sv. Terezije od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica. U srijedu su sv. anđeli čuvari, u četvrtak je Sv. Franjo Borgija, svećenik i redovnik, u petak je Sv. Franjo Asiški, redovnik, osnivač franjevačkog reda; u subotu je Sv. Faustina Kovalska, redovnica, mističarka.

U nedjelje se u župi Ličko Lešće proslavalja zaštitnica župe Bl. Dj. Marija od Krunice koja se tradicionalon uvijek proslavlja prve nedjelje u listpadu.

Podsjećam roditelje i vjeroučenike naše župe da oni od 1-6. razreda na Sv. Misi u 9 sati predaju prijavnice za župnu katehezu te oni od 7. i 8. razreda na misi u 11 sati. T i s a k:

Glas Koncila dosnosi: Važan kork u važnom trenutku povijesti Crkve; U Komentaru: Žrtve uvijek pobjeđuju; Biskup Burić i nadbiskup Stepinac u Lepoglavi; Narod ima budućnost samo ako je otvoren životu. Ovaj put urednitvo nam je poslalo 70 primjeraka gratis i tako će još iduća tri broja slati da ponudi onima koji bi htjeli biti pretplatnisi ovog našeg jedinog katoličkog tjednika. Pozivamo sve koji bi to htjeli htjeli biti pretplatnici (pretpalata se može plaćati po trećinu iznosa, polovicu ili tko hoće cjelovito. Imamo osobe koje nam nude. Može se tako da Vam novine dolaze direktno na kućnu adresu ili tako da to uzimate u crkvi svake nedjelje. Misli se na dalje kad bi primali pretplatu.

Brojač posjete:
826879
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016