ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava Sv. Mihovila, arhanđela u župnoj crkvi Sv. Mihovila u Dabru

Danas, mna XXVI. nedjelju kroz godinu u Dabaru gdje je župna crkva posvećena Sv. Mihovilu slavila se Sv. Misa u 12 sati. Drugih nedjelja onda  kad je Sv. Misa u Dabru to bude u 14,30 sati. Danas smo se pobrinuli da  to može biti u prikladnije vrijeme tj. u 12 sati. Misu je predvodio i propovijedao preč. Zvonimir Badurina župnik u župi Poljica na otoku Krku. On je prije toga u 10,30 sati služio Sv. Misu i u župnoj crkvi u Otočcu. S njime suslavili su vlč. Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih i župnik Otočca i Dabra mons. Tomislav Šporčić. 

Propovijednik je govorio o Sv. Mihovilu kao onom koji  se neprestano bori za čast Božju. Pozvao je i sve vjernike da se mole Sv. Mihovilu, utječu u njegov zagovor i sami se nastoje boriti za Božju čast. Prije Sv. Mise bila je prigoda za Sv. Ispovijed u čemu je pomagao  vlč. Ladišić. Pjevanje na Sv . Misi u Dabru predvodili su članovi Dječjeg zbora "Anđeli" iz Otočca pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i s. Ljubomire Lešić. Na Sv. Misi bili su prije svega župljani Dabra koji i danas tamo žive, ali su došli dabrani s raznih strana gdje ih je život odveo. Tako su bili oni iz Zagreba, Otočca ali i iz Slavonije a poneki i iz inozemstva. Od susjednih župe više osoba je bilo iz Stajnice i Lipica.

Na kraju Sv. Mise župnik se zahvalio predvoditelju, ali i onima koji su uredili crkvu, aranžirali i uredili okoliš. Također je sve pozvao da se posluže katoličkim tiskom,posebno "Glasom Koncila" kojeg je Uredništvo za ovu nedjelju ponudilo vjernicima - svim svojim čitateljima da uzimaju gratis još tri iduća broja te se odluže za godišnju pretplatu. Svećenici  i drugi gosti bili su počašćeni s ručkom kod obitelji gđe Katarine Šebalj. Mali jevači bili su počašćeni u Lovačkom domu - Dabar. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli za uspjeh i ljepotu ove svečanosti. Neka im Gospodin nagradi njihovu ljubav i požrtvovnost.

Brojač posjete:
293695
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016