ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXVII nedjelje kroz godinu
Ova  nedjelja, 6, listopada 2019.  u župnoj crkvi Otočac bila je svečana. A tu svečanost najviše čine vjernici koji se okupe na Sv. Misama. Danas je to bilo posebno radi toga što su bili pozvani roditelji svih vjeroučenika od prvog do osmog razreda. S time da su vjeroupčenici i njihovi roditelji od prvog do šestog razreda sudjelovali na misi u 9 sati, a vjeroučenici  sedmog i osmog razreda sa svojim roditeljima u 11 sati.
Župnik je u homilijama govorio o temi evanđelja koje je ovaj put na posebni način isticalo osnovno vjeru. Isus kaže apostolima: Da imate vjere samo koliko je zrno gorušice 
mogli biste činiti "čuda"... Apostoli su molili Isusa da im umnoži vjeru. Sami su vidjeli da oni ne mogu s onim što jesu učiniti sve što im Isus nalaže. To mogu samo s Isusom. 
A Isus je s nama po vjeri, kad vjerujemo u njegovu prisutnost, kad ga primamo. Druga tema ovonedjeljnog evanđelja bila je odgovornost. Ta odgovornost prema evanđelju jest pravi odnos prema Bogu kao onom koji je naš gospodar. Kada sve prema njemu učinimo što smo mogli ne možeo očekkivati od njega neku plaću, kao zasluženu. Mi ne možemo zaslužiti svoje zajedništvo s Bogom. On nam ga daruje i ako učinimo sve mi smo kao "sluge beskorisne". Naime nismo mi to zaslužili. Božji dar nadilazi svaku našu "zaslugu".
S Bogom nema cjenkanja, nagađanja, "štrajkova", nekakvih izglasavanja. U Božjem "pogonu" ne postoje sindikati i ne može se uvjetovati nikakvim sredstvima. Ne možemo se pozivati na pravo da sjednemo za Božji stol, on nas mora pozvati na svoju gozbu. Primjeren odgovor tom poozivu jest vjera. Čovjek daje svoj pristanak Bogu objavitelju svim svojim bićem. Taj čovjekov odgovor Bogu objavitelju Sveto pismo naziva poslušnošću vjere /Usp. KKC br. 142-143/
 
Na kraju svetih misa prisutni roditelji na prvoj i drugoj misi predavali su svoje prijavnice da im djeca redovito sudjeluju na katehetskim susretima.  Drugih nedjelja nastavljamo normalno sv. Mise i nakon Sv. Misa određene susrete koje vode naši suradnici u župnom vjeronauku. 
Pjevanje na prvoj misi predovidli su pjevači Dječjeg zbora, u 11 su to učinili članovi Velikog zboga i na večernjoj Sv. Misi članovi zbora "Trinitas". Svi sa svojim voditeljima.
 
Na Sv. Misi u 11 sati bila je i svečanost Sv. krštenja. Svoje prvorođenče Bornu danas su donijeli na krštenje roditelji Goran Bukovac i Ivana r. Dubravčićm Fortička 47 - Otočac.
A kumovali su Ante i Josipa Fumić. Sudjelovao je veći broj rodbine i prijatelja. Čestitamo!
 

 

Brojač posjete:
30420
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016