ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
U Otočcu upaljena prva adventska svijeća

Početak došašća i ove je godine svečano obilježen paljenjem prve adventske svijeća na adventskom vijencu na Trgu Dražena Bobinca nakon večernje mise u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu. Službu riječi predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki, a svečanost su uveličali i članovi KUU "Gacka" iz Ličkog Lešća koji su pjevali nekoliko adventskih pjesama - Padaj s neba roso sveta..., Visom leteć ptice male... 

U svom prigodnom govoru župnik je kazao kako smo danas započeli vrijeme došašća simbol toga jest i ovaj advetski vijenac, na vijencu su četiri svijeće koje simboliziraju četiri tjedna pripreme za Isusovo rođenje. Svake nedjelje palimo jednu svijeću čime se želi slikovito označiti da idemo u susret svijetlu svijeta Isusu, Mesiji koji se rodio radi našega spasenja . Kao što svijetlo razgoni tamu oko nas, tako nas Isus prosvijetljuje iznutra u svijetlu Isusu Kristu idemu u susret budni i s velikom radošću njemu upućujemo svoje molitve.

Prvu adventsku svijeću, svijeću proroka, svijeću nade upalio je gradonačelnik Otočca Stjepanom Kostelac, a na paljenu prve adventske svijeće okupilo se znatan broj građana Otočca. 

Turistička zajednica Grada Otočca organizirala je za sve prisutne i kuhano vino uz koje su se građani s KUU "Gacka" ostali još neko vrijeme družiti. Zaista svečano i lijepo, ni nekoliko kapi kiše nije smetalo blagdanskom ozračju.

I.B. 

Brojač posjete:
46764
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016