ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 19. siječnja 2020. II. - nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

S prošlom nedjeljom kojom smo proslavili blagdan Isusova krštenja završilo je Božićno vrijeme i počelo vrijeme kroz godinu. Ovaj dio vremena kroz godinu trajat će sedam tjedana, tj do početka korizme – čiste srijede (pepelnice) 26. veljače. 

Od prošle srijede do subote te nastavljamo i danas  imamo duhovnu obnovu kao pripravu na proslavu Fabijanova.

Danas su Sv. Mise nedjeljnog rasporeda, i to u 9, 11 i 18 sati. Vjeroučenici trebaju doći na svoje mise kako inače dolaze. A navečer su na Sv. Misu posebno pozvani vjernici koji su iz Kutereva te Gornjeg i Donjeg Kosinja. Na ovu Sv. Misu također posebno pozivamo srednjoškolce i studente te ostale mlade. Na ovoj Sv. Misi sudjelovat će KUD – Dangubica iz Kutereva oni će nakon Mise u župnoj dvorani održati kratki Koncert  svojih pjesama.   

Sutra je Sv. Fabijan i Sebastijan,  koji su suzaštitnici župe Otočac i zaštitnici Gacke doline. To je i Dan Grada Otočca. Što se sasvim dobro uklapa u ovo vrijeme. Svečanu Sv. misu koja će početi s procesijom u 10,30 predvodit će naš biskup mons. Zdenko Križić, u zajedništvu s biskupom u miru mons. dr. Milom Bogovićem, župnikom i dekanom Otočca i svećenicima Otočkog dekanata. Na misi će biti i predstavnici našega Grada te gosti Grada Otočca. U procesiji će sudjelovati članovi DVD-a Otočac, predstavnici KUD- a Otočac, kandidati za krizmu (VII. i  VIII. razred) i drugi.   Naglašavamo da se dođe u 10,30  a ne u 11 kako je redovito nedjeljna misa. Pozivamo sve naše župljane. To je naš blagdan i kao vjernika i kao građana Grada Otočca. S njom nastavljamo kršćansku i narodnu tradiciju naših predaka. Prenosimo kršćanske i ljudske vrednote novim naraštajima. Sami se utvrđujemo  u onom što je provjereno i življeno. Ova Sv. Misa i svečanost prenosit će se i preko Radio Otočca.  Navečer u 18 sati bit će  druga Sv. Misa (za one koji neće moći doći prije podne). 

Od subote, 18.  do subote 25. siječnja traje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Pozvani smo da u tom vremenu posebno molimo za jedinstvo kršćana. Mi imamo svaki dan Sv. Misu u 18 sati. Nastojimo doći na misu i posebno je prikazivati za kršćansko jedinstvo.

Brojač posjete:
75228
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016