ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
VI. NEDJELJA KROZ GODINU - SV MISE U ŽUPNOJ CRKVI U OTOČCU

Na današnju nedjelju, 16. veljače 2020. u župnoj crkvi slavili smo tri Sv. Mise. Najposjećenija je, kako to bude redovito bila Sv. misa u 9 sati.  Prisustovavo je veliki broj vjeroučenikaod 1. 6. razreda Osnovne škole. Veći broj je onih manjih, a s njima najviše dođu i sami roditelji. Tako možemo reći da je to Sv. Misa s najvećom različitošću prisutnih. Postoji ona još latinska uzrečica "Varietas delectat" - različitost veseli. Tako je bilo i na ovoj Sv.misi.

Na Sv. misi u 11 sati redovito su prisutni u najvećem broju kandidati za sakramenat Sv.potvrde, a to su vjeroučenici VII. i VIII. razreda, danas ih je bilo nešto manje nego inače. Izgleda ih je lijepo vrijeme privuklo u neke druge programe. Pozivamo ih da se odupru napastima da se olako prihvati nešto drugo umjesto Sv. mise i katehetskog susreta. Nakon Sv. mise posebni susret imaju osmi razredi s kojima je sam Župnik i njihova vjeroučiteljica gđa.Tina Košćak. A sa VII.razredom katehetsku poduku u župnoj dvorani vodi prof.Ivan Gomerčić. Tako isto nakon prve Sv. mise imamo katehetske susrete za sve od I. do VI. razreda.Večernja Sv. misa danas je bila znatno posjećenija.

U homilijama Župnik je tumačio evanđelje koje je danas imalo i dugi tekst i vrlo bogati sadržaj.O njemu bi se moglo govoriti kroz nekoliko vidova. Prvo, možemo zaključiti da je za Židovski narod u  Starom zavjetu  kao i stav Isusa prema Božjim zapovijedima bio osobito važan. No, Isus je najviše htio usmjeriti ljude tako da se Božji zakon prihvati iz ljubavi koji daje puninu svakoj zapovijedi.To je upravo novost po kojoj Isus čini sve novo. To je ta drukčija pravednost. Isus želi da njegov učenik čisti svoje srce od mržnje i požude, upravo je to nova i veća pravednost.

Na Sv. misama pjevanje su vodile redovite pjevačke grupe sa svojim voditeljima: Dječji zbor "Anđeli",  župni zbor "Sv.Cecilija" i zbor mladih VIS "Trinitas".

Brojač posjete:
71374
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016