ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac,1. ožujka 2020. I. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Korizma je vrijeme kad se odrasli koji nisu kršteni pripremaju za krštenje. I tada moraju na poseban način pokazati. A priprava svih kršćana na Uskrs ostvaruje se slušanjem Božje riječi i vježbanjem u kršćanskom životu. Oni koji se pripremaju za puno uključivanje u Crkvu, bilo krštenjem, bilo pripremom na potvrdu potrebno je dublje poznavanje Krista Spasitelja. Svi trebaju postati svjesniji otajstva koje žive i koje treba ravnati cjelokupnim životom. 

U srijedu smo imali blagoslov pepela i obred pepeljenja. Danas ćemo nakon Sv. Misa također imati obred pepeljenja. Danas je prva korizmena nedjelja nemojmo izostaviti sudjelovanje na Sv. Misi. 

Prije sv. misa nedjeljom i petkom prije večernje Sv. mise imat ćemo pobožnost Križnog puta. To je pobožnost koja na osobiti način karakterizira korizmu. Dođimo i zajedno obavljajmo tu molitvu. 

U subotu, 28. ožujka o. g  naša biskupija organizira korizmeno hodočašće ne u Gospić niti na Udbinu nego u Senjsku katedralu. Organiziramo autobus. Oni koji se odluče poći neka se što prije prijavljuju. Korizmeno  Biskupijsko hodočašće – organizira se redovito već desetljećima. Pođimo u što većem broju.

Svake treće godine u Hrvatskoj se organizira SHKM - Susret hrvatske katoličke mladeži. Pred tri godine bio je to u Vukovaru. Ove godine 9. i 10. svibnja bit će u Zagrebu. Do 15. ožujka morat će se javiti točan broj sudionika iz svake župe. Molimo i naše mlade da se odluče i što prije jave, a četvrtkom poslije večernje Sv. Mise u župnoj dvorani bit će priprave za taj susret, a tada će biti priprave  - kateheze za ovaj susret.  Cijena puta bit će dogovorena    

Druge nedjelje na Sv. Misu u 11 sati posebno pozivamo roditelje VII. i VIII. razreda – kandidate za Sv. Potvrdu (Krizmu), a nakon Sv. Mise s njima ćemo imati kratki roditeljski sastanak. 

Prošle srijede – na Pepelnicu imali smo svečanu Sv. Misu te blagoslov pepela i obred pepeljenja za sve prisutne. Za one koji u srijedu nisu sudjelovali moći će se sudjelovati u ovom obredu danas nakon Sv. Misa. 

Brojač posjete:
75221
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016