ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
II. Korizmena nedjelja u Otočcu

U nedjelju, 8. ožujka 2020. proslavili smo II. korizjmenu nedjelju u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu. Tri Sv. Mise, u 9, 11 i 18 sati. Uz sudjelovanje većeg broja vjernika bile su svečano proslavljene. Sv. Misi predhodila je pobožnost Križnog puta. U čitanju postaja sudjelovali su vjeroučenici nižih razreda, pod vodstvom č.s. Ljubomire Lešić. Ovu pobožnost imali smo prije Sv. Mise u 11 i 18 sati. U 11 sati ulogu čitača vršio je član zbora Sv.Cecilija Milan Gomerčić, a prije 18 sati članovi zbora mladih "Trinitas" i to Mateja Posavi i Antonia Marić.

U 11 sati na Sv. Misu danas smo posebno pozvali roditelje naših ovogodišnjih kandidata za Sv. Potvrdu (Krizmu). Odazvali su se uglavnom svi roditelji. Župnik je izvjestio svakog roditelja o pohađanju njihovog djeteta te pozvao sve roditelje da u tijeku korizme na osobiti način zajedno s krizmanicima obnovimo svoju vjeru s konkretnim zalaganjem u molitvi, određenom odricanju, vježbanjem u kršćanskim krjepostima.

U homilijama nastojao je povezati liturgijska čitanja pod vidom poziva koji Bog upućuje svakom, kako u mladosti tako u zrelim godinama ili u starosti. Posebni primjer je u tome praotac naše vjere ABRAHAM. Na vršenje Božjeg poziva posebno poziva Sv. Pavao u poslanici. On poistovjećuje Božji poziv s našim odazivom na svetost. Svaki prihvaćeni od Boga je prihvaćanje puta ka svetosti. Evanđelje koje donosi događaj Isusova preobraženja je konkretni poziv i odaziv hoda s Isusom. Taj hod je uspinjanje na brdo koje ima svoj vrhunac u "viđenju" Isusa u slavi uskrsnuća. Poziv kojeg su prihvatila trojica apostola imao je svoje osobito značen je i za događaj Isusove muke u Maslinskom vrtu , gdje se Isus znoio krvavim znojem. Trebalo je doživjeti Isusovoproslavljeno lice, njegovo patničko lice, milosrdno lice. Preobraženje našega Gospodina skreće našu pažnju na to da av antura našega života nije plod slučajnosti, već nas Bog vodi preko svakojakih životnih iskustava. Na neki način Isus priprema put za predstojeće događaje u našem životu kako je pripremio i učenike na svoju predstojeću muku. Naša isusstva nisu odvojena jedno od drugog, već se ugrađuju u Božji nevidljivi plan o nama koji je protkan njegovom ljubavlju prema nama.

Na večernjoj Sv. Misi sudjelovalo je 20 zaručničkih parova koji su s današnjim susretom u crkvi, a poslije i u župnoj dvorani završili Tečaj o braku. U dvorani su svi sudjelovali u pismenom Kolokviju o temama koje su se ovih dana obrđivale.

 

Brojač posjete:
25208
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016