ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 29. ožujka 2020. – V. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Poštovani čitatelji!

U rubrici „Župni oglasi“ redovito oglasimo dane i vrijeme kad se nešto događa u našim župama. Ovaj put, nažalost nemamo Vam posebno nešto objaviti. Sv. Mise župnici služe (slave) bez prisutnosti naroda. No, mi služimo sv. Mise svakodnevno moleći za svoje župljane. Oni koji hoće mogu se telefonski dogovoriti sa župnikom da misi po njihovim nakanama. Župnik će redovito Sv. Misu imati u 17 sati. Budite u duhu s njime povezani.

Ovaj tjedan koji je pred nama je na posebni način važan. Druge nedjelje je nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetnica. Redovito je ta nedjelja među najposjećenijima. To ove Cvjetnice nažalost neće biti. Moramo se suočiti slaviti ove dane i na ovakav način. Ovo je prigoda da se obnovi zajedništvo u obitelji i da duhovno ojača obiteljska crkva i obiteljsko slavlje. Sudjelujmo na ovim slavljima gledajući Sv. Misu na televiziji ili drugim elektronskim medijima. Naša vjerska emisija na kojoj uvijek objavljujemo ono što se u župi događa, koju emitira Hrvatski radio Otočac svake nedjelje u 7,30 sati.

Svaki dan na televiziji u 18 sati prenosi se uživo Sv. Misa iz Nacionalnog Svetišta Sv. Josipa u Karlovcu.

U ovom tjednu (u petak za odrasle i u subotu prije Cvjetnice za vjeroučenike) redovito je u našoj župi korizmeno pokorničko bogoslužje i ispovijedanje. No, ovaj put, budući da nema okupljanja vjernika pa onda nema niti okupljanje na ovo bogoslužje i sakrament. No, baš zato smo pozvani da sami osobno i u okviru u obitelji čitamo Sv. Pismo, ispitujemo svoju savjest, zajednički i osobno izrazimo pred Bogom pokajanje i molimo Gospodina da nam oprosti. Molimo za oproštenje i jedni druge.

Petak prije Cvjetnice tradicionalno se slavi kao žalosni petak. U prošlosti se redovito na taj dan imalo bogoslužje u kapelici Gospe žalosne na Fortici. I to ovaj put moramo izostaviti. Ali u duhu ili ako možemo sami osobno poći na Forticu kapelica će biti otvorena.

T i s a k

 - mjesečni listić zajednice mladih "Živa voda"

Novi broj „Glasa Koncila“ za 22, ožujka i 5. travnja; donosi:

- Budimo više solidarni, bliži jedni drugima; - Čas je traženja smisla;

- Obnova odnosa s prirodom samoga čovjeka;

- Ništa se u povijesti ne događa bez Boga;

Glas Koncila možete uzeti u crkvi na stolu za tisak. Posebno molimo pretplatnike da dođu sami u crkvu u bilo koje vrijeme od 7 – 18 sati i uzmu svoje primjerke.

Brojač posjete:
68996
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016