ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 26. travnja 2020. - III. vazmena nedjelja: Župni oglasi

U srijedu je Sv. Katarina Sijenska, crkvena naučiteljica, zaštitnica Europe. U petak je 1. svibanj. Taj dan je međunarodni blagdan rada. U Hrvatskoj je neradni dan. Crkva taj dan proslavlja Sv. Josipa Radnika. Samostanska kapelica Sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu posvećena je Sv. Josipu Radniku.

Druge nedjelje, 3. svibnja – IV. vazmene u crkvi se redovito proslavlja kao Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja. Tu nedjelju nazivamo i nedjeljom Dobrog Pastira. Pozvani smo da se ovaj tjedan posebno molimo da nam Bog dade dovoljan broj svećenika, redovnika i redovnica.

Prema mjerama Hrvatske vlade od 23. ov. mj. vjerska okupljanja omogućena su od 2. svibnja nadalje pa prema tome druge nedjelje u našoj crkvi imat ćemo redovite Sv. mise s narodom i to u 9, 11 i 18,30 sati. U subotu, 2. svibnja  počet ćemo sa zajedničkom svibanjskom pobožnošću i sv. Misom u 18,30 sati. Mise ćemo iamt svaki dan u isto vrijeme.  Svakog dana možemo imati misne nakane po narudžbi župljana koji nam se jave. Mogu to učiniti i  telefonski.

Župna Crkva otvorena je svakog dana od 7 – 19 sati. Kroz sve to vrijeme možemo ući u crkvu i osobno se pomoliti.

T i s a k:

Novi broj „Glasa Koncila“ koji je dvobroj (namjenjen za ovu i drugu nedjelju)

Zaokret na svjetskoj razini – (ne) prepoznata prigoda za Hrvatsku?

- Zacijelit će oštećenost naše katedrale;

- Vrlo brzo postupno omogućiti javna bogoslužja;

- Kapelanija čiji je „radni prostor nebo“ ¸

- Epidemija kao poziv na obraćenje;

Imamo i drugi tisak. Molimo pretplatnike da dođu u crkvu i preuzmu svoje primjerke ili da se posluže njima na u crkvi na stolu za tisak.

Brojač posjete:
75248
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016