ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
OTOČAC, 3. svibnja 2020. - IV. vazmena nedjelja - nedjelja Dobrog Pastira

Na današnju, četvrtu vazmenu nedjelju ( 3.5.2020.) – nedjelju Dobrog Pastira Crkva slavi već 57. Svjetski molitveni Dan za duhovna zvanja. Za ovu prigodu papa Franjo uputio je svim vjernicima posebno poruku. Imamo je tiskanu u najnovijem broju „Zvona“. Danas smo posebno pozvani da razmišljamo o tajni Isusova pozivanja i potrebni našeg odaziva. Svaki kršćanin ima poziv da kršćanski djeluje u svojoj sredini. A posebno trebamo raditi na tome da u svojoj Crkvi imamo dovoljan broj svećenika, redovnika i redovnica. Danas također prikupljaju se darovi za sjemeništa – odgojne ustanove u kojima se formiraju i pripremaju budući svećenici. Tko i današnja milostinja se daje za te ustanove – sjemeništa. Sv. Mise danas po ustaljenom rasporedu: i to u 9, 11 18,30 sati.

U svibnju će svaku večer u 18 – 19 sati u župnoj crkvi biti svibanjska pobožnost. U 18 sati je molitva Sv. Krunice a u 18,30 počinje Sv. Misa. Nakane za Sv. Misu župljani mogu naručivati u sakristiji poslije Sv. Mise ili u župnom uredu telefonski osobno. Danas sv. i Sv. Filip i Jakov. Sutra je Sv. Florijan – zaštitnik vatrogasaca. Čestitamo našim vatrogascima. U srijedu je Sv. Irenej Srijemski, biskup i mučenik: u četvrtak je Sv. Dujam i u petak je Bl. Dj. Marija, posrednica i u nedjelju je Bl. Ivan Merz.

T i s a k

Od tiska posebno preporučamo „Glas Koncila“ koji je ovaj put tiskan kao dvobroj za prošlu i ovu nedjelju. Imamo ga na stolu za tisak u župnoj crkvi.

Poziv i tumačenje za dolazak na redovita bogoslužja u župnu crkvu - Otočac

Poštovani i dragi župljani Otočca ! Od subote, 2. svibnja o. g. po odluci Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo,zajedno s biskupima HBK te biskupom Gospićko-senjskim mons. Zdenkom Križićem ponovno možemo redovito imati Sv. Mise s narodom, nakon što nam je bilo onemogućeno od 20. ožujka o. g. Hvala Bogu, i odgovornima u zdrastvu, te civilnoj i crkvenoj vlasti da kao i svima koji su doprinijeli da možemo, unatoč još uvijek prisutne opasnosti koronavirusa imati redovna bogoslužja.

U nedjelju mi ćemo imati Sv. Mise po ustaljenom rasporedu, i to u 9, 11 i 18,30 sati. HZJZ daje nam preporuke da se kod dolaska i boravka u crkvama pridržavamo uglavnom svih onih mjera koje moramo održavati i kod drugih dolaženja i zadržavanja gdje je više ljudi (trgovine, pošta, i druga mjesta, gdje čekamo na usluge) Naša crkva u Otočcu je velika i lako ćemo ostvariti međusobnu udaljenost.

Kod ulaza i izlaza u crkvu postavit ćemo dezificijens sredstvo za ruke. Stoga će ulaženje kako i kod izlaženja iz crkve trebati ulaziti polako i držati razmak. Imat ćemo i određene osobe, (redare članove ŽPV ) koji će nam kod toga pomoći. Nećemo stavljati blagoslovljene vode gdje inače bude. U crkvi ćete se odmaknuti jedno od drugoga, osim članova obitelji mogu biti u jedno do drugoga. Djeca neka budu sa svojim roditeljima ili pratiocima. Posebno što se tiče manje djece. Ako na Sv. Misi u 9 sati (kad obično bude više vjernika na misi) moći ćemo iskoristiti kor i galeriju u našoj crkvi, kamo se inače ulazi samo kod velikih okupljanja vjernika (Ponoćka, Cvjetnica, Krizma ili Prva Pričest) pričešćivat ćemo samo na ruku, a ne na usta kako to još jedan dio vjernika ima običaj.

I kod dolaženja na pričest trebamo držati razmak. U tijeku tjedna Sv. Mise su u 18,30 sati, a prije Sv. Misa je redovito molitva krunice BDM. Tim danima prije Sv. Misa bit će i prigoda za sv. ispovijed za koju ćemo odrediti mjesto, gdje će moći biti tražena fizička distanca. O tome ćemo se konkretnije dogovoriti u samoj crkvi na kraju svakog bogoslužja. Upisivanje Sv. Misa za pokojne i druge nakane mogu se učiniti i preko telefona, ali i u sakristiji radnim danom nakon Sv. Mise. Pozivamo sve i želimo dobrodošlicu na zajedničku molitvu, slušanje Riječi Božje i primanje Sv. sakramenata.

Tomislav Šporčić, župnik otočki

Brojač posjete:
75214
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016