ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 10. svibnja 2020. – V. vazmena nedjelja: Župni oglasi

Danas je i spomendan Bl. Ivana Merza. Sv. Mise u župnoj crkvi u Otočcu su po redovitom rasporedu, i to u 9, 11 i 18,30 sati.Sv. Misa bit će i u crkvi Sv. Mihovila u Dabru u 14,30 sati.

U župnoj crkvi u Otočcu Sv. Mise su svakog dana u 18,30. U svibnju imamo svibanjske pobožnosti, molitvu krunice i litanije BDM u 18 s., te nakon toga je Sv. Misa. Vezano uz ovu pobožnost imamo mogućnost obaviti i Sv. ispovijed. Svaki dan od 18 – 18,30 svećenici su Vam na raspolaganju za ispovijedanje.

Oni koji žele u određeni dan imati svoje nakane trebaju se prije javiti i dogovoriti sa župnikom. Najprikladnije da te nakane dođu dogovoriti i upisati nakon Sv. Mise u sakristiji. Ako je to nekom nemoguće neka se javiti telefonski. Oni koji žele upisati nakanu za Sv. Misu ili što drugo molimo da se obraćaju prvenstveno župniku. On će se pobrinuti da se to učini. Ako ne može sam onda će već naći drugoga da to učini.

Prošlog četvrtka bila je 16-ta godišnjica smrti pok. župnika i dekana Otočkog mons. Vlade Pezelja. Spomenuli smo se njega taj dan u Sv. Misi. Mons. Vlade Pezelj, rođen je 6. 10. 1929. U Ličkom Petrovom Selu. Školovao se u Gospiću gdje je i odrastao. Teološki studij završio je u Rijeci, za svećenika je zaređen u senjskoj katedrali 1955. Nakon što je tri mjeseca bio u istražnom zatvorul Tri godine je bio u logoru Stara Gradiška. Nakon toga je četiri godine župniku Drežni-Gradu i Vagancu, zatim je župnik u Perušiću, poglavar svećeničkih kandidata u Rijeci, a od 1967 – 2001. je župnik i dekan u Otočcu i Dabru. Bio je kanonik Riječi. Umro je u 75. Godini u Gospiću 7. svibnja 2004.

T i s a k:

Novi broj „Glasa Koncila“ i ove nedjelje izlazi kao dvobroj a među ostalim donosi:

- Izvanredni bi izbori bili štetni;

- Prof. Vanja-Ivan Savić: „Ne možemo sve po starom“

- Kako se katolici u New Yorku nose s koronavirusom;

- Ususret konačnom cilju u pandemiji;

- Kako živjeti u samoizolaciji: primjer istarskih pustinjaka;

- Reportaža iz župe Navještenja Bl. Dj. Marije u Velikoj Gorici;

Brojač posjete:
75227
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016