ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 17. svibnja 2020. VI. vazmena nedjelja: Župni oglasi

U srijedu je Sv. Bernardin Sienski, redovnik i prezbiter. U četvrtak je blagdan Uzašašća Gospodinova. To je 40-dan poslije Uskrsa. Sv. Misu imat ćemo u 18,30 s., kako je to svakog dana u tjednu. U petak je Sv. Rita.

U nedjelju je VII. vazmena nedjelja i nedjelja pred blagdan i svetkovinu Duhova. Redovito smo tog blagdana zadnjih godina imali svečanost Prve Pričesti. Ove godine to ne može biti jer već toliko vremena nema djece u školi, ali niti u crkvi. Nema razloga da djeca, posebno prvopričesnici i dalje ne dolaze u crkvu. Neka to čine zajedno sa svojim roditeljima. Uskoro ćemo se dogovoriti s biskupom kako ćemo i kada imati tu svečanost.

Tako isto molimo naše kandidate za krizmu da od današnje nedjelje dođu u crkvu po grupama: I to tako da oni koji su a) razred dođu u 9 sati, b) razred u 11 i c) razred u 18,30. To su male grupe i mogu se u crkvi držati normirane distance te umjesto da dolaze svi u 11 sati, kako su dolazili prije. Sada neka dolaze u tri grupe kako smo to rekli.

I ovaj put naglašavamo da su sv. Mise redovito nedjeljom i danima u tjednu. Nakane za Sv. Mise mogu se upisivati osobno u sakristiji, župnom stanu ili telefonski. Što se tiče dolaska na sv. bogoslužja nije potrebno misliti na broj prisutnih. Slobodno dođimo u crkvu. Naša crkva je dovoljno prostrana i lako u njoj možemo držati distancu.

T i s a k

I ove nedjelje imamo „Glas Koncila“ kao dvobroj koji je tiskan još za prošli tjedan. Imamo i novi broj Živoga vrela. Pretplatnici uzmite svoje primjerke.

Brojač posjete:
75253
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016