ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sedma vazmena nedjelja u župnoj crkvi Presvtog Trojstva - Otočac

Sedma vazmena nedjelja u župnoj crkvi Presvtog Trojstva - Otočac Ovo je nedjelja pred tjedan koji nas uvodi u svetkovinu silaska Duha Svetoga. Liturgija čitavog tjedan donosi nam biblijska razmišljanja o jedinstvu i molitvi za jedinstvo svih onih koji vjeruju u Krista Gospodina.

U Otočcu smo slavili tri Sv. Mise. Sv. Mise u 9, 11 i 18,30 sati  su nakon duže vremena bile dobro posjećene. Tome su doprinijeli i roditelji prvopričesnika koji su bili na misi u 9 sati i roditelji krizmanika koji su došli u 11 sati. S  roditeljima prvopričesnika  dogovorili smo vrijeme i način za svečanost Prve Pričesti. Dogovorili smo se da to bude u nedjelju, 14. lipnja, a s roditeljima krizmanika dogovorili smo se da to bude u nedjelju 21. lipnja, ako nam to bude mogao prihvatiti naš biskup mons. Zdenko Križić. Na sastancima s roditeljima naglasili smo da je uvijek ono što je najpotrebnije i najbolja priprava kako prvopričesnika tako i krizmanika sudjelovanje samih roditelja na sv. Misama te obiteljska molitva.

 U tom smislu govore nam i današnja liturgijska čitanja. Posebno u prvom čitanju iz Djela apostolskih (1,12-14) te u evanđelju po Ivanu (17,1-11).  U prvom čitanju predstavljaju nam se apostoli koji su s Bl. Dj. Marijom i pobožnim ženama koje su pratile Isusovu muku i smrt zajednički u dvorani Posljednje večere gdje su postojano i ustrajno molili te to uzeli kao svoju glavnu preokupaciju i brigu na samom početku života i djelovanja Crkve. U evanđelju nam se govori kako sam Isus prije svog rastanka od apostola moli nebeskog Oca da ga proslavi kao što je On njega proslavio te ujedno moli za one koji su povjerovali i prihvatili Njegovu riječ kao i za one koji će njima povjerovati. Tako možemo tvrditi da Isus moli za za nas danas, da se moli i za naše župne zajednice, naše suradnike, našu djecu i mlade, naše obitelji. Mi se pitajmo što nas danas ujedinjuje? Prepoznajemo li u našoj zajednici karakteristike prve zajednice: postojanost, ustrajnost u molitvi, prisutnost Blažene Djevice, zajedništvo. Crkvu ni danas ne promiču dobro sročeni programi i pastoralne strategije, uspjesi njezinih misijskih djelovanja, ne ovise o modernim sredstvima propagande, već o Isusovoj molitvi. S gledišta našeg duhovnog života, međutim, možemo promisliti i o tome kako je Isusova molitva, koju izmolimo za druge, jedna ogromna unutarnja snaga.

Brojač posjete:
201385
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016