ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 7. lipnja 2020. Svetkovina Presvetoga Trojstva – Otočac

Danas je svetkovina Presvetoga Trojstva. Ona je važna i velika za svu crkvu i svakog kršćanina, a posebno za nas u Otočcu koji imamo za zaštitnika Presveto Trojstvo župnu zajednicu i župnu crkvu posvećenu Presvetom Trojstvu. Sv. Misu u 11 sati predvodit će vlč. Anđelko Kaćunko, župnik u Kompolju, a s njime će još suslaviti svećenici: vlč. Mile Rajković, vlč. Jure Ladišić, vlč. Tomislav Sikirić, župniku Zadru (Stanovi) i župnik domaćin koji će imati misna slavlja u 9 i 18,30 sati.

Djeca i posebno kandidati za Prvu pričest neka dođu u 9 sati zajedno sa svojim roditeljima. A od sutra pa do srijede prvopričesnici će dolaziti svakog dana na svetu misu i pripremu za svečanost iduće nedjelje.

Krizmanici će doći po grupama (a,b,c razredi ) kao i prošlih nedjelja. Nakon Sv. misa moći će primiti haljine za krizmu. Njihovi roditelji neka svi dođu u 11 sati kada će biti predstavljena imena ovogodišnjih krizmanika.

U četvrtak, 11. ov. mj. svetkovina je Tijelova. Imat ćemo sam jednu Sv. Misu i to u 10 sati. Nakon Sv. Mise bit će tijelovska procesija na kojoj će sudjelovati prvopričesnici i krizmanici.

U petak, 12. ov. u 17,30 neka na susret i na ispovijed dođu roditelji, krsni kumovi i drugi obiteljski članovi naših prvopričesnika. Usput će podmiriti troškove za slike „Uspomena na Prvu pričest“ i Moj prvi molitvenik i drugo u iznosu od 50 kn.

U nedjelju, 14. ov. mj. u 10,45 svi prvopričesnici sa svojim roditeljima neka budu u župnom dvorištu odakle će krenuti u župnu crkvu.

T i s a k:

Novi broj „Glasa Koncila“ donosi:

- U Komentaru: Žal za komunizmom;

- Hrvatsku grade oni koji je vole!

- Doprinos Crkve Etičkim promišljanjima u digitalnom dobu;

- Ante Trumbić internacionalizirano hrvatsko pitanje: - Je li uspjela škola na daljinu?

Brojač posjete:
69064
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016