ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Spomendan Gospe Žalosne

U utorak, 15. rujna slavili smo spomendan Gospe žalosne  kojeg još nazivamo Sedam žalosti Bl. Djevice Marije. Istoimenu kapelicu imamo na našoj Fortici. Kapelica je lijepo obnovljena u unutrašnjosti i izvana. Istini za volju izvana joj je već netko išarao fasadu. Teško je znati motive takvih osoba. Pa ako i radi bez ikakvih razloga čovjek se pita s kakvim stavom se to prilazi ovakvim objektima i općenito prema onom što ima određenu vrednotu. Zašto praviti štetu.

Pobožnost Križnog Puta započeli smo u 17 sati u podnožju Fortice.

Križni Put i nakon toga svečanu Misu predvodio je Župnik T. Šporčić. Tekst Križnog Puta kojeg smo molili napisao je mons. Angelo Comastri. A isti je molio i papa Benedikt XVI. na Veliki petak na Koloseumu 2006. godine. Tema ovog teksta je suvremena obitelj.

Na pobožnosti je sudjelovalo 50-tak vjernika. Na današnji blagdan je 1991. granatirana župna crkva Presvetoga Trojstva. U čitanju tekstova sudjelovalo je petero čitača. U homiliji je Župnik nabrojio sedam Isusovih Riječi koje je Bl. Dj: Marija na posebni način mogla doživjeti.To su:

- Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine!

- Još danas ćeš sa mnom biti u raju.

- Ženo evo sina.

- Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio.

- Žedan sam!

- Oče, u ruke predajem duh svoj.

Na kraju je spomenuo žalosnu godišnjicu, a to je da je na ovaj blagdan,  15. rujna 1991. župna crkva Presvetoga Trojstva bila zapaljena. Crkva je, hvala Bogu obnovljena, kao i toliki druga zdanja. No, duhovna obnova treba se stalno događati. Potrebno je u tom vidu raditi osobno na sebi ali i to da pomažemo jedni drugima duhovno rasti i obnavljati se.

Brojač posjete:
827215
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016