ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Katehetsko-vjeronaučne nedjelje

U nedjelju, 27. rujna o.g. u župi Presvetoga Trojstva - Otočac slavili smo Katehetsko-vjeronaučnu nedjelju. Dvije nedjelje prije to smo najavljivali, pozivali i dijelili roditeljima formulare s kojima trebaju prijaviti svoje dijete za župnu katehezu. Na jučerašnju nedjelju trebali su roditelji predati te prijavnice. I to je većina učinila.

Pozivamo sve druge koji to možda nisu mogli  da to učine iduće nedjelje. Služili smo tri svete mise i roditelji su mogli predati prijavnice na bilo kojoj misi nevezano za prisutnost njihove djece. No, raspored župnih susreta uglavnom ostaje kao i prošle godine. A to je da manji razredi od  prvog do petog dolaze u 9 sati, a VI, VII i  dio VIII u 11 sati, te VIII a razred i svi oni koji nisu dospjeli doći prije podne neka dolaze na večernju misu. Za svaku grupu župnih susreta imamo posebnu prostoriju te je omogućena predviđena distanca.

Na svetim misama pjevanje su predvodili redoviti pjevači. Sve tri pjevačke grupe   posebno su se  pripremale za proslavu ove nedjelje.

U homiliji se Župnik osvrnuo na evanđelje koje govori o dva sina koje otac šalje na rad u vinograd. Prvi kaže da neće, ali ipak kasnije ode a drugi kaže da hoće, ali kasnije ipak nije otišao. Pita Isus svoje slušatelje koji je od njih izvršio volju očevu. Jasno se zaključuje da je to bio onaj prvi koji je rekao ne a ipak poslušao. Moglo bi se reći: Čovjek neki imao dva srca jer su ta dva sina naše podijeljeno srce, srce koje kaže Da i kaže Ne, srce koje obeća, a onda poreče. Ovo evanđelje je znak naše proturječnosti: kada bismo samo uspjeli razotkriti što skriva tajna našega srca! Sveto pismo, posebno u psalmima često izražava molitvu: Gospodine, daruj mi srce cijelo, srce moje ujedini, da ne budu u meni dva srca, da ne ratuju međusobno, daruj mi cjelovito srce. Istinski čovjek i glumac u vječitu su suprotstavljanju.

Danas, dragi roditelji kad i na pismeni način kažete da ćete svoju djecu slati na župne - katehetske susrete, što uključuje i svetu misu, nemojte to poreći. Nemojte da to bude samo neka "gluma" . To nam ne treba. Odlučite svojim dobrom stranom srca, onim što prevladava dobrim i pozitivnim odnosom prema kršćanskom odgoju i rastu svoje djece, a to ste odlučili već na njihovom krštenju. Za rast u vjeri potrebno je slušanje Božje Riječi. A na to se treba naučiti. Treba to izvježbati. Slušajmo Crkvu koja nam proglašava Riječ Božju. Slušajmo posebno i svoju savjest.

Danas je služena Sv.misa i u Dabru. Nakon Sv.mise župnik se sa prisutnim vjernicima posebno dogovarao o proslavi župnog zaštitnika - Sv. Mihovila koji se slavi u utorak, 29. rujna. Sv. misa će biti u 11 sati.

 

 

Brojač posjete:
117025
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016