ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 25. listopada 2020. – XXX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

U srijedu su apostoli Sv. Šimun i Juda Tadej. Druge nedjelje je svetkovina Svih svetih. To je zapovjedni blagdan. Blagdan na osobiti način jedinstven i vjernički važan. To je i državni blagdan. Sv. mise ćemo imati nedjeljnog rasporeda u 9, 11 i 18,30. U nedjelju nećemo ići na  groblja. To ćemo učiniti u drugi ponedjeljak kad se slavi Dušni dan, o tome  ćemo konkretnije objaviti druge nedjelje.

Budući da se vjernici tradicionalno za Svi Svete i Dušni dan okupljaju na grobljima i misama zadušnicama, Apostolska pokorničarna dekretom omogućuje da se potpuni oprost za pokojne može dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga, a ne samo kako je uobičajeno u osmini, od 1. do 8. studenoga. Usto, vjernici mogu sami odlučiti kada će ispuniti uvjete, koji su pohod grobljima, sudjelovanje na misi, molitva Očenaša i Vjerovanje, sakrament pomirenja i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca.

U prošloj noći u 3,00 sati prešlo se na zimsko računanje vremena. Sve mise u „zimskom“ vremenu ostaju iste kao i prošlih godina, a to znači nedjeljom i blagdanom u 9, 11 i 18 sati, a radnim danom u 18 sati. Prije večernjih sv. misa svakog dana moli se krunica s početkom u 17,30.

Vjeroučenike pozivamo na sv. mise: od  I. - V. razreda u 9 sati, VI,VII i VIII b i c. razred u 11 sati i VIII. a razred u 18 sati.

 

Brojač posjete:
216178
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016