ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 24. siječnja 2021., III. nedjelja kroz godinu – Nedjelja Riječi Božje: Župni oglasi

Još prošle godine papa Franjo je ovu nedjelju, III. kroz godinu proglasio nedjeljom Božje Riječi.

Sutra je blagdan obraćenja Sv. Pavla. Na taj blagdan završava molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Dođimo na večernju misu i prikažimo je Gospodinu da svi koji u Krista vjerujemo budemo s Njime jedno. U utorak je Sv. Timotej i Tit, u srijedu je Sv. Anđela Merici - Anđelka. U  četvrtak je Sv. Toma Akvinski, u petak Sv. Valerije, u subotu Sv. Hijacint, te u nedjelju Sv. Ivan Bosco.

Napominjemo da ćemo 26. i 27.  veljače  te onda 5., 6. i 7. ožujka u župnoj dvorani u Otočcu održati Tečaj o braku. Svi oni koji se kane vjenčati u ovoj godini, a nisu obavili Tečaj trebaju se javiti i sudjelovati na tom Tečaju, ako ga već nisu obavili. Tečaj u Otočac dužni su pohađati  svi zaručnici župa Otočkog dekanata. O tome moraju voditi računa kako sami zaručnici tako i njihovi župnici. On je obavezan u svim biskupijama.

U ovom vremenu do Uskrsa bit ćemo redoviti o održavanju župnih kateheza za naše vjeroučenike. Imamo za sve grupe posebno dvorane. To su kratki susreti s mogućnošću svih mogućih mjera s obzirom na koranavirusa.

Proslavili smo Fabijanovo za koje smo imali i trodnevnu pripremu. Bilo je skromnije nego li prošlih godina, ali ipak lijepo i svečano. Hvala svima koji su sudjelovali i pomagali. Posebno: pjevačima  zbora „Sv. Cecilija“ „Trinitas“-a i Dječjeg zbora „Anđeli“.  Ovakvi blagdani neka  nas  potaknu i ojačaju da se i drugi uključe u neku od spomenutih grupa te pridonose zajednici – konkretnoj Crkvi – župnoj zajednici.

Brojač posjete:
216132
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016