ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 7. veljače 2021. – V. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas se u Hrvatskoj obilježava Dan života. To je Dan kad na posebni način želimo svratiti čuvanje i poštivanje života od začeća do smrti. Nitko nema pravo da nekome određuje da li će živjeti ili ne. Niti pravo da određuje vrijeme kad neće više živjeti.

Ovaj tjedan imamo dva važna spomendana, koje posebno naglašavamo, a to je u srijedu Bl. Alojzije Stepinac, te u četvrtak blagdan Gospe Lurdske – Dan bolesnika.  Sv. Mise su kao i sve druge dane u 18 sati. Na blagdan Gospe Lurdske – Dan bolesnika posebno ćemo biti prije sv. misa na raspolaganju za sv. ispovijed a pod sv. misom slavit ćemo i sakrament bolesničkog pomazanja. U tijeku Dana posjećivat ćemo bolesne u njihovim domovima – obiteljima. Svi koji bi to htjeli neka se jave. Molimo da se kod pohoda bolesnicima ne daju nikakvi darovi. Svećenici su dužni pohađati bolesnike.

U nedjelju, 14. ov. slavi se i sv. Valentin. To je posljednja nedjelja prije početka korizme. Srijeda nakon druge nedjelje je Čista srijeda – početak korizme.

Molimo sve vjeroučenike da redovito dolaze na župne katehetske susrete. Prva pričest i krizma bit će samo za one koji dolaze na ove susrete.  

Podsjećamo i ovaj put da ćemo 26., 27. i 28. Veljače, te 5., 6. i 7. ožujka imati Tečaj o braku za sve koji se kane vjenčati u ovoj godini ili su se vjenčali, a da nisu obavili ovaj Tečaj.
Podsjećamo također sve koji imaju malenu djecu a nisu ih još krstili da nastoje što prije krstiti.

Oni koji nisu još blagoslovili kuće jer nisu bili u mogućnosti onda kad se je prolazilo njihovim naseljem ili ulicom. Neka se jave te  se dogovore sa svećenikom kada će se doći blagosloviti.

 

Brojač posjete:
216129
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016