ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 14. veljače 2021. – VI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Ovo je posljednja nedjelja prije početka korizme. U srijedu je čista srijeda ili pepelnica kojom počinje korizmeno vrijeme. Sv. Misu i obred pepeljenja imat ćemo u 18 sati.  Taj dan je zapovijedani post i nemrs. Na post su dužni oni koji su navršili 21., a nemaju još  60 godina života. Post se sastoji u tome da se samo jednom u danu jede do sitosti, a drugi se obroci smanjuju. A nemrs se sastoji u tome da se ne jede meso. Na nemrs su dužni svi oni koji  su navršili četrnaestu godinu života.

Svakog petka počevši od ovoga petka prije sv. mise u 17,30 umjesto molitve krunice redovito će biti  križni put. Pozivamo sve da se priključite ovoj korizmenoj pobožnosti.

Pomoć Sisačkoj biskupiji 

Gotovo sve biskupije prikupljale su posebne darove za stradalo područje Petrinje, Gline i Siska.  Pojedinci ili određene udruge su to učinile i neke od naših župa Otočkog dekanata. No, mi smo se dogovorili s našom biskupijom da posebno prikupimo pomoć za izgradnju montažnih crkvi na Sisačkoj biskupiji. Jer su mnoge crkve izvan upotrebe nakon potresa. Dugo će potrajati dok se one obnove ili izgrade nove. Za to vrijeme će se podizati montažne crkve, koje bi poslužile privremeno. No, i za njih trebaju sredstva. Pozivamo da ovaj tjedan svi oni koji mogu u tom smislu pomoći neka se odazovu svojim prilogom preko župnog ureda koji će onda prikupljena sredstva proslijediti biskupiji u Gospić koja će poslati na biskupiju Sisak. Pomoć se može donijeti u Župni ured, a najjednostavnije je da se jedan od ovih dana do nedjelje dođe na misu i u sakristiji preda taj dar. Oni koji žele da se to objavi, pročita, neka to rekne. Oni koji su već sudjelovali u određenoj pomoći mogu to priopćiti u Župnom uredu. 

Brojač posjete:
216159
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016