ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 21. veljače 2021. - I. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Započela je korizma. Korizma se ubraja u „jako“ liturgijsko vrijeme, na osobiti način važno za upoznavanje svoje vjere – slušajući i primjenjujući Riječ Božju na svoj život. U tom nam pomažu konkretne životne vježbe, a one su nekako obuhvaćene s tri temeljna pravca: post, milostinja i molitva. Pođimo u ovo vrijeme s tim trima točkama kršćanske prakse života.  

Sv. mise svakog dana u tijeku korizme imamo u 18 sati. Ovaj tjedan (srijeda, petak i subota)  su i kvatre.

Četvrtkom poslije sv. mise je Euharistijsko klanjanje, a petkom prije sv. mise umjesto molitve krunice i pobožnost križnoga puta.

Korizma je u prva kršćanska vremena na osobiti način bila vrijeme priprave za krštenje katekumena tj. onih koji su bili kandidati za krštenje. Danas smo svi manje, više kršteni, kao malena djeca. Stoga na posebni način pozivamo sve vjeroučenike, posebno kandidate za prvu pričest i krizmu da budu redoviti na nedjeljnim susretima. No, svi smo mi samo učenici u vjeri potrudimo se posebno u ovo vrijeme korizme da osvježimo svoje poznavanje vjerskih istina. 

U srijedu - prije Cvjetnice, 24. ožujka ov.mj. nakon Sv. mise u 18 sati u našoj župnoj crkvi – Otočac, ANSAMBL „LADO“ održat će korizmeni koncert „RASPELO“. U programu: Osim plesnih i svjetovnih programa, ansambl LADO posebno njeguje i sakralnu glazbenu baštinu Hrvata kao iznimno bogato kulturno nasljeđe. Već desetljećima od osamostaljenja Republike Hrvatske održavamo božićne i korizmene koncerte u raznim hrvatskim župama čime uvodimo vjernike u pripremu za slavljenje blagdana. Kod nas sada u pripremi za Uskrs.

Idući petak, 26. ožujka u našem Pastoralnom centru započinje Tečaj o braku za zaručnike. Molimo sve one koji su se prijavili i one koji se kane u ovoj godini vjenčati da se uključe. Neka se jave bar telefonski.

Brojač posjete:
216104
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016