ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 21.ožujka 2021. – V. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Ovom nedjeljom približavamo se vrhuncu korizmenog vremena. Druge nedjelje je već Nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica. Molimo sve suradnike posebno u liturgiji kao što su pjevači, čitači i ministranti da budu spremni odvojiti vrijeme za pripravu i samo sudjelovanje kako u obredima Cvjetnice tako i u drugim  obredima Velikog tjedna.

U ovom tjednu imamo više važnih događaja i pastoralnih aktivnosti.

U četvrtak je blagdan Navještenja Gospodinova. U 11 sati imat ćemo sv. misu u Poljicima. Poslije podne u 17 sati svečano je slavlje Blagovijesti u Gospićkoj katedrali na kojem sudjeluju (nad)biskupi Riječke mitropolije. Misu predvodi nadbiskup Devčić. U Otočcu neće biti večernje sv. mise.

U petak, 26. ov. u 17 sati  pa dalje koliko bude potrebno u našoj župnoj crkvi, vjeronaučnim dvoranama (Pastoralnom centru) bit će korizmeno-uskrsno ispovijedanje. Bit će nam prisutni susjedni svećenici. Tako isto dan kasnije u subotu u 9 sati bit će ispovijedanje za naše vjeroučenike.

U ovom tjednu ispovijedanje će biti i u drugim župama Otočkog dekanata. Tako će u srijedu biti u Krasnu i Kuterevu, u četvrtak u Lečkom Lešću i Prozoru, u subotu u Brinju. U Kompolju i Švici bit će poslije Cvjetnice - ponedjeljak i u Sincu u utorak. U svim župama ispovijedanje će biti u 17 sati. Osim u Švici i Kompolju. 

U nedjelju je Nedjelja muke Gospodnje ili Cvjetnica. Blagoslov grančica bit će na otvorenom u Gračanskom parku kod križa, te kratka procesiju u prostoru parka.

U srijedu, 24. ov. bio je predviđen korizmeni Koncert Ansambla LADO pod naslovom „Raspelo“. No, nažalost zbog epidemioloških mjera za sada je to odgođeno. Obećali su nam da će doći u Otočac čim to bude moguće.   

Brojač posjete:
220216
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016