ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 4. travnja 2021. – USKRS: Župni oglasi

Svetkovina je Uskrsa. Sv. Mise imamo u 9, 11 i 18,30 sati.

To je Dan i blagdan koji daje svoj smisao svakom kršćanskom blagdanu. Ako smo ikoji drugi blagdan pozvani na sv. misu, onda smo to prije svega na današnji. Nemojmo to danas bez razloga prepustiti.

Uskrs se na svoj način slavi čitavi ovaj Tjedan. U prošlosti se redovito Uskrsni

 (vazmeni) ponedjeljak obavezno se slavio. Nije se na taj radilo težačke poslove.

Na uskrsni ponedjeljak kršćani su nastojali posjetiti svoju rodbinu i prijatelje. To se nije činilo na sam Uskrs. Te pohode  i danas zovemo „Emaus“. Prema evanđeoskom događaju da su apostoli na dan Uskrsnuća išli u Emaus i sreli se s Isusom.

Svi dani u ovom tjednu zovu se uskrsnim – vazmenim.  Tako kažemo vazmeni utorak, vazmena srijeda itd. No, bez obzira što je danas smanjeni broj blagdana, pa i vazmenih nastojimo i radnim danom, kad se to može doći na misu, koju redovito imamo u 18,30 svakoga dana.

Nadamo se da će u idućem tjednu početi i škola svojim normalnim radom. Molimo  kandidate za krizmu i prvu pričest da redovito dolaze na nedjeljne susrete. Ako bi nastavili isprekidano kao do sada onda će se morati  odgoditi svečanosti prve pričesti i krizme. No, bez obzira hoće li to moći biti ili ne dužni smo pohađati župne susrete i pripremati se za sakramente.

 Zahvaljujemo svim koji su nam svojim sudjelovanjem na slavljima ovih dana. Zahvaljujemo i onima koji su darovali za crkvu, za biskupiju, zatim i onima koji su davali svoje priloge za Sisačku biskupiju koja je toliko stradala u potresu.

Zahvaljujemo i našem Gradu koji je financirao jedan dio radova na uređenju kripte i obnove kapelice Sv. Josipa na Dubravi.

Brojač posjete:
216133
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016