ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Nedjelja Dobrog Pastira u župi Otočac

IV. vazmena nedjelja  ili  nedjelja Dobrog Pastira proslavlja se kao i Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Ove godine je već 58. put da se on proslavlja u Katoličkoj crkvi, na današnju nedjelju ujedno je bio i blagdan Sv. Marka, evanđeliste. To nas je još više moglo potaknuti da se molimo za navjestitelje evanđelja.

Mi smo slavili tri sv. mise po uobičajenom rasporedu, u 9, 11 i 18,30 sati. Na misu u 9 sati posebno smo pozvali roditelje naših ovogodišnjih prvopričesnika. Od svakog prvopričesnika bio je barem jedan od roditelja, ako nisu oboje. U dogovoru s njima odlučili smo da svečanost Prve pričesti bude u nedjelju, 13. lipnja 2021.

Župnik je umjesto redovite homilije prikazao poruku pape Franje koju je ove godine uputio za Dan duhovnih zvanja.

Papa je svoju poruku napisao prikazujući ulogu Sv. Josipa, čuvara i hranitelja Sv.obitelji kojemu je posvećena ova tekuća godina.

On ističe tri glavne kreposti Sv. Josipa. To je njegovu otvorenost i slušanje Božje Riječi u životnim suprotnostima i nedoumicama.

Prvo. Za njega je presudan san u kojem mu Bog preko anđela poručuje istinu i  rješenje. Drugo: on je spreman služiti. Sav je usmjeren prema drugom - Isusu i Mariji. On se nigdje ne ističe, a uvijek je prisutan i djelatan.. I treće:  Da je to moglo tako biti on ostaje čvrst  u vjernosti. Ona oblikuje njegovu svakodnevicu -Ta je vjernost tajna radosti. U toj vjernosti učvršćuju se svećenička ali i druga svekolika zvanja.

Sv. Josip kao takav ostaje uzor svakom ocu, glavi obitelji. On je na osobiti način uzor svakom duhovnom pastiru - biskupu i svećeniku,redovniku i redovnici.

Sv. Josip je zaštitnik obitelji i doma. On je i zaštitnik čitave Crkve. On je I zagovornik i sretne smrti. Prikladno je da i mi imamo kapelicu Sv. Josipa na našem groblju u Dubravi koju smo temeljito obnovili i pohranili zemne ostatke otočkih župnika.

Brojač posjete:
192691
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016