ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Tijelova u Otočcu

U četvrtak, 3. lipnja o.g. kad se u čitavoj  Crkvi  slavi svetkovina Tijelova i župa Presvetoga Trojstva u Otočcu to je učinila lijepo i svečano. Lijepo i ugodno vrijeme tome je išlo u prilog. Imali smo jednu sv. misu, kako bismo okupili na jednom mjestu što veći broja vjernika. Bilo je to u 10 sati. Na misu smo posebno pozvali naše ovogodišnje krizmanike.

Krizmali su se na Presveto Trojstvo. Njih je predvodila vjeroučiteljica Tina Košća, te kandidate za Prvu pričest koja će biti u nedjelju 13. lipnja 2021.,  predvodila ih  je s. Ljubomira Lešić. Jedni i drugi bili su u svojim svečanim haljinama. Pjevanje je animirao župni zbor "Sv. Cecilija"  pod vodstvom prof. Branke Bernardi. 

U procesiji su sudjelovali svi oni koji su bili i na misi, a procesiju sa svojom glazbom uveličao je Puhački orkestar DVD-a pod vodstvom g. Marinka Krmeca. Misu je predvodio i propovijedao župnik Tomislav Šporčić, a koncelebrirao je i vlč. Jure Ladišić. 

U homiliji Župnik je među ostalim rekao: U svetkovini Tijelova više je naglašena trajna nazočnost Božja u znakovima kruha i vina i ona je označena trajnom Pashom, trajnim prolazom ovim životom i hodom prema onome vječnome. Ova svetkovina želi osvijestiti ljudima u vremenu veliku istinu i poruku ustanove presvete euharistije. Isus je trajno prisutan u svojoj zajednici po svojoj ljubavi  kao nesebičnoj žrtvi davanja do kraja. On nas po svojoj  pashi oslobađa ropstva grijeha i vodi u novu život, predokus vječnoga života.

Isus je naš Jaganjac čijom smo krvlju  otkupljeni. Crkva nas preko svetih sakramenata posvećuje, vodi i okuplja. Mojsijev štap kod Crvenoga mora je navještaj Krista koji je naš svećenik, pastir i učitelj. Danas u slavlju - mise, pashe naše označavamo zajednički put  s Kristom Gospodinom. A na tom putu drugima svjedočimo, na sve četiri strane svijeta svoju vjeru u Njegovo božanstvo, njegovo oslobođenje i spasenje. Sloboda ne znači slobodu od drugoga,nego slobodu od sebe i svoje sebičnosti za drugoga. Zato ovaj zajednički hod u današnjoj procesiji poziva nas da bude zajedno s drugima i za druge.  

Brojač posjete:
216054
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016