ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XVII. nedjelje kroz godinu - Svjetskog dana baka i djedova

U nedjelju, 25. srpnja 2021. kad je po redu XVII. nedjelja kroz godinu slavio se prvi put u povijesti Katoličke Crkve Dan baka i djedova. I od ove nedjelje, svake godine će se na četvrtu nedjelju u srpnju proslavljati ovaj dan. U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu slavili smo svete mise u 8,30 i 10 sati. Jedan i druga misa bila je dobro posjećena. 

Na misi u 10 sati bila je i svečanost krštenja za Ivana Rafaela Kostelac, treće dijete Dražena i Ivane r. Francetić.

Kumovali su Stjepan i Anita Žubrinić.

Župnik je u homiliji govorio: Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji danas slavimo pomaže nam shvatiti da su svi, mladi i stari, djedovi i bake, i unuci, neovisno pripadaju li istoj obitelji, "jedno tijelo i jedan Duh- kao što ste pozvani na jednu nadu svog poziva!" (Ef 4,4). Presudno je da budemo dionici života starijih ljudi na isti način na koji je Gospodin, darujući svoje Tijelo i Krv, nas učinio dionicima svoga života. I najsiromašniji i najslabiji među nama imaju dvije ribice (dječak iz evanđelja) to su ljubav i molitva. Poziv na molitvu upućen je svima.

Papa Benedikt XVI govori o specifičnom poslanju starijih osoba: "Molitva starijih osoba može zaštititi svijet pomažući mu na način koji je možda učinkovitiji od silnog truda i napora mnogih. Tvoja je molitva vrlo dragocjen izvor: to su pluća bez kojih Crkva i svijet naprosto ne mogu (usp. Evangelii gaudium, 262). Pogotovo u ova teška vremena (...) tvoja molitva za svijet i Crkvu nije uzaludna, nego svima pokazuje vredro pouzdanje da ćemo sigurno doploviti do mirne luke".

U današnjem evanđelju Gospodin Isus učenicima povjerava zadatak da podijele kruh narodu. Taj zadatak danas povjerava i Crkvi. Ne možemo sami učinititi čudo, nego treba naše ruke kako bi kruhom utažio glad onima koji ga trebaju. Promislimo gdje i kako mi trebamo u tome sudjelovati?

 

Brojač posjete:
215226
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016