ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 15. kolovoza 2021. XX. nedjelja kroz godinu – svetkovina Velike Gospe

Nedjelja, 15.kolovoza  i ujedno Svetkovina Velike Gospe. Vjerujemo da će veći dio naših župljana i vjernika Gacke doline hodočastiti Gospi na Krasno. Na Krasnu je prva misa u 8 sati. Predvodi je župnik domaćin,  a svečana misa je u 11 sati. Predvodi je biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić te poslije podnevna misa u 16 sati, predvodi je nadbiskup mons. Ivan Devčić.

U crkvi Majke Božje u Poljicima svečana misa bit će u 18 sati. Prije mise je prigoda za ispovijed. Budući da u Otočcu danas nemamo drugih misa pozivamo da oni koji ne odlaze na Krasno dođu u Poljice.

Ponedjeljak sv. Rok. U kapelici sv. Josipa na groblju u Dubravi imamo i lik sv. Roka. I vezano uz kapelicu i oltar u njoj na Rokovo je redovito jedna sv. misa u njoj. Tako ćemo sutra u 9 sati ujutro imati sv. misu u  Dubravi, a navečer u 18, 30 imat ćemo misu u župnoj crkvi. Za mjesec dana, 15. rujna je Gospa Žalosna koja je zaštitnica kapelice na Fortici. U srijedu je sv. Jelena križarica. U subotu će se u Kompolju slaviti zaštitnik župe sv. Stjepan – prvomučenik

Brojač posjete:
220239
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016