ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Katehetsko - vjeronaučne nedjelje u župi Presvetoga Trojstva u Otočcu

U nedjelju, 26. rujna o.g. u župi Presvetoga Trojstva svečano smo proslavili Katehetsko - vjeronaučnu nedjelju. Na misi u 9 sati sudjelovali su roditelji s vjeroučenicima od I. - VI. razreda, a u 11 sati roditelji s vjeroučenicima VII. i VIII. razreda. Roditelji su na kraju misa predavali pismene prijavnice za katehetsko - vjeronaučne susrete. Oni roditelji koji  nisu mogli doći danas da bi predali te prijavnice data im mogućnost da to učine bilo koji dan u tjednu na večernjoj misi. Svaki razred imat će svoju dvoranu i voditelja koji će organizirati određeni susret. U tom smislu postoji već uobičajena praksa s kojom ćemo nastaviti i ove godine.

Na prvoj  misi pjevanje su složno i radosno predvodili članovi Dječjeg zbora pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija, a u 11 župni zbor pod vodstvom  bogoslova Kristijana Pajdakovića koji će ovog tjedna poći u Zagreb radi početka svoje treće akademske godine na Bogoslovnom fakultetu. Župnik mu je u ime svih zaželio sretan i blagoslovljen nastavak. 

U homiliji Župnik je posebno istaknuo misao evanđelja gdje apostol Ivan govori Isusu da zabrani čovjeku koji nije s njima u zajednici, izgoniti đavle. Isus odgovara: "ne branite mu! ...Tko nije protiv nas, za nas je". Drugim riječima Isus želi reći kako njegovu zajednicu neće održati toliko proklinjanje tuđega zla, već puno jače nastojanje oko vlastite dobrote. Ne budite ljubomorni na dobrotu onih koji ne pripadaju našem krugu, već poradite oko vlastitog stanja. Inače je opasno da naše kršćanstvo postane ideologija.

Papa Franjo govori: "U ideologijama nema Isusa, nema nježnosti, nema milosrđa. Kršćani ne zastupaju samo "svoje". Kršćanin priznaje i podupire svako dobro. Neki nažalost  pokazuju svoju "vjeru" samo da obrane svoj krug istomišljenika. No, kad je u pitanju život po vjeri onda se to rijetko očituje. Stoga imamo previše "krštenih" ali premalo vjernika. U prošla vremena neki su imali svoje knjižice kao dokaz nekog izabranja. Budimo kršćani po životu zalažući se za dobro gdje god se ono pokazalo, svjedočimo svoju vjeru u zgodno i nezgodno vrijeme. Osobito tako trebamo odgajati svoju djecu i mlade. Kršćanska obitelj je ta koja je pozvana da bude prorok u svom okruženju. To je njezina nenadomjestiva zadaća.

Na misi u 11 sati bila je i svečanost krštenja za Matiju Tomac, drugo dijete Dražena Tomac i Valentine Rončević Tomac. A kumovala je Maria Abramović. Čestitamo roditeljima i rodbini!

Brojač posjete:
220179
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016