ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
XXX. nedjelja kroz godinu (misijska) nedjelja u Otočcu

I ove nedjelje slavili smo prijepodnevne dvije mise. Jedna i druga misa bila je dobro posjećena. U 9 sati kao i obično se

okuplja veći broj vjernika. Okupljeni vjernici kako stariji tako i veći broj djece radosno su sudjelovali u pjevanju s Dječjim zborom  pod vodstvom gdje Gabrijele Degoricija. Nakon mise vjeroučenici su pošli u svoje dvorane predvođeni svojim voditeljima. Molimo vjeroučenike svih razreda da na te susrete dolaze. Posebno ističemo pete i šeste razrede koji su se pričestili, a još nisu za krizmu, stoga misle da oni nisu obavezni. Redovitost je najbolja škola za život po vjeri u čitavom životu.

Na misi u 11 sati redovito sudjeluju VII. i VIII. razredi. Danas su bili dosta brojni. Jedan dio sudjelovao je u 9 sati jer su kasnije morali ići na utakmicu. Nije dobro da se mi i u današnjem vremenu moramo boriti protiv odvođenja djece za vrijeme nedjeljnih bogoslužja.

Pjevanje je predvodio župni zbor pod vodstvom prof. Branke Bernardi. Ona je nastupila prvi put nakon dužeg ljetnog izbivanja.

U homilij župnik je naglasio misijsku nedjelju ali i početak rada Biskupske sinode koju je naš biskup mons. Zdenko Križić otvorio u  gospićkoj katedrali,16. listopada o.g. Tim točkama razmišljanja vrlo dobro je usmjerilo i evanđelje današnje nedjelje u kojem evanđelist Marko govori o čudu ozdravljenja slijepa čovjeka Bartimeja, sina Timejeva u prolazu kroz grad Jerihon. Mnoštvo je pratilo  Isusa, a kraj puta je stajao slijepi čovjek koji je zazivao "Isuse, sine Davidov smiluj mi se!" Mnoštvo ga je najprije ušutkivalo s teškom riječju "umukni". No, kad Isus kaže "pozovite ga," onda se i mnoštvo mijenja te poče sokoliti slijepca govoreći mu "dođi! zove te" I on baci svoj ogrtač, ostavi sve što ima (i samo taj ogrtač) i dolazi k Isusu. Na pitanje: "Što hoćeš da ti učinim", odgovara: "Da progledam Gospodine!" I Isus mu odvrati: "Idi vjera te tvoja spasila". Isus je taj koji daj vid i svjetlo života. Bez vjere u Boga čovjek ne vidi smisao svoga života. Pozvani smo čitavi život raditi na obnovi i rastu naše vjere Ne samo u sebi osobno. Mi smo po krštenju postali Isusovi poslanici. Na sv. krštenju smo u taj znak pomazani sv. uljem, a tako i sakramentu sv potvrde. Također smo po krštenju zadobili novi život. Taj život smo pozvani obnavljati, jačati, ali također drugima prenositi.

Danas smo pod ovom misom kristili i Ines Piršljin, drugo dijete obitelji Gorana Piršljin i Sandre r. Grahovac. Kumovali su Adrijana i Antonio Vidaković. Čestitamo!

 

Brojač posjete:
3605
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016