ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 31. listopada 2021. – XXXI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Zadnji dan je mjeseca listopada. Počelo je računanje zimskog vremena. Sv. mise kroz tjedan su u 18 sati. Nedjeljom sv. mise/još/ za sada redovito su u 9 i 11. sati. Nekima manjka nedjeljna večernja misa, navodeći da prijepodne ne mogu stići na misu. Svima koji nedjeljom ne mogu doći na misu, preporučamo da dođu na večernju misu radnim danom. Neka to posebno čine subotom, pod kojom misom će se uvijek osvrnuti na nedjelju koja slijedi po suboti.

 Sutra, 1. studenog je svetkovina Svih svetih. To je zapovijedani blagdan. Kad kažemo „svetkovina“ to je blagdan prvoga reda. Njega se u narodu označuje i kao mali Božić. To je i državni blagdan. Nastojimo taj dan prije svega slaviti sa sv. misom. Ovih dana, posebno na Dušni dan kojeg slavimo u utorak, pozvani smo sjetiti se naših pokojnika, duša u čistilištu. Možemo dobiti potpuni oprost posjećujući crkvu  i pristupajući sakramentima ispovijedi i pričesti i moliti po nakani sv. oca pape Franje.

Sutra na svetkovnu Svih svetih u 9 sati imat ćemo sv. misu u župnoj crkvi, u 11 sati sv. misa bit će u crkvi Majke Božje u Poljicima. Poslije sv. Misa u Poljicima i Dabru bit će odrješenje za pokojne na grobljima.

Na Dušni Dan u 10 sati bit će sv. misa u kapelici sv. Josipa u Dubravi, a nakon mise je odrješenje za pokojne kod velikog križa.

Navečer će biti misa u župnoj crkvi u 18 sati.

U srijedu je sv. Martin i sv. Hubert, zaštitnik lovaca, u četvrtak je sv. Karlo Boromesjki, u petak su Srijemski mučenici i u subotu sv. Leonardo.

Pitanje obnove (replike) freske koja je bila na vanjskom pročelju sakristije (zapadna strana). Naime, ovog ljeta nakon traženja što vjernijih fotografija freske, te više razgovora s kompetentnim osobama kako pristupiti obnovi odlučili smo istu realizirati.  Tražimo i odobrenje Konzervatorskog odjela – zavoda za zaštitu kulturne baštine u Gospiću. Molimo institucije i osobe da pomognu ostvarenje ovoga djela.

Brojač posjete:
17525
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016