ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svetkovina Svih Svetih u župi Otočac

Na Svetkovinu Svih Svetih slavili smo dvije sv. mise prijepodne. Tako smo u 9 sati imali sv. misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, a u 11 sati u crkvi Blažene Djevice Marije u Poljicima. Mise je predvodio i propovijedao župnik Tomislav Šporčić. Pjevanje na misi u 9 je predvodio Dječji zbor pod vodstvom gđe. Gabrijele Degoricija na orguljama, a u 11 sati uz pratnju na orguljama i nekolicinu članova župnoga zbora, pjevanje predvodi bogoslov Kristijan Pajdaković.

 U homiliji župnik je tumačio Svetkovinu Svih Svetih. No, ova svetkovina ima u vidu prije svega svete koji su postigli svrhu života, te su u punom zajedništvu Presvetoga Trojstva. Njih zovemo slavnom crkvom. No crkva su i oni koji se nalaze u stanju čišćenja,  te su u nadi  postignuća punoga života. No, sveti su i oni koji putuju u ovome životu, udruženi s onim koji je jedini svet. Crkva na zemlji slavi sv. sakramente i po njima postajemo svetim. Sv. Pavao posebno poziva, imenuje one koji vjeruju u Isusa Krista. Tako bismo mogli reći da su dionici svetosti života nebrojeni ljudi, mnoštvo koje se ne može izbrojiti, kako kaže sv. Ivan. Psalmista ih naziva naraštajem koje traži Gospodina. Oni koji traže čine to najprije osobno, ali Krist je htio da tražimo zajedno. Da budemo njegovo stado. On nas poziva na goru života. Crkva je ta gora, taj Sion gdje Bog progovara i objavljuje svoje zapovjedi i blaženstva. Oni koji slušaju Njegov glas znaju i put na tu goru. A Svi Sveti koje danas slavimo jesu oni koji vide Gospodina licem u lice, kako kaže sv. Ivan.

Nakon sv. mise u groblju pored crkve kod središnjeg Križa bila je molitva odrješenja za pokojne. Dan ranije, nakon sv. mise koja se slavila u Dabru, župnik je također izmolio molitvu odrješenja i blagoslovio grobove.

Brojač posjete:
291349
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016