ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 7. studenog 2021. – XXXII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Svetkovina Svih Svetih i Dušnog dana liturgijski i vremenski posjetila nas je na ono što dolazi na kraju i prema čemu svi mi smjeramo i putujemo. U teološkom rječniku to se izražava s eshatologijom (posljednje stvari). Još nas samo dvije nedjelje dijele od početka nedjelje Krista Kralja, koja je posljednja u ovoj crkvenoj godini, a nakon toga je već prva nedjelja Došašća kad ćemo početi i sa misama zornicama.

Sutra je blaženi Gracija Kotorski, u utorak je posveta Lateranske bazilike, u srijedu je sv. papa Leon Veliki, u petak je sv. Martini Tourski, u petak je sv. Jozafat i u subotu je sv. Stanislav Kosta.

I ove godine smo dobili iz naše biskupije molbu da oglasimo prikupljanje živežnih namirnica kao našu pomoć za uzdržavanje svećeničkih kandidata u malim i velikim sjemeništima. U obzir dolazi krumpir, kupus,mrkva i drugi plodovi zemlje. Znam da su ove godine ti plodovi skromniji, a ponegdje i nije lošije nego li drugih godina. Pa oni koji imaju i mogu neka to donesu u župno dvorište odakle će biti proslijeđeno u predviđena sjemeništa.

Jučer je po odredbi biskupa mons. Zdenka Križića u župnom uredu u Brinju bila Sjednica predstavnika župnih pastoralnih vijeća Otočkog dekanata. Tema je bila vezana uz pripremu Biskupske sinode.

Brojač posjete:
3580
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016