ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 28. studenog 2021. I. nedjelja Došašća: župni oglasi

S ovom nedjeljom započinje nova crkveno-liturgijska godina. Došašće – Advent podsjeća nas na dolazak Gospodina našega Isusa Krista i još konkretnije na iščekivanje Njegovog dolaska. Crkva nas podsjeća na povijesno iščekivanje Isusova rođenja i dolaska na zemlju, ali nas također utvrđuje u iščekivanja Njegova drugog, konačnog dolaska. Tvoju smrt Gospodine naviještamo, Tvoje uskrsnuće slavimo i tvoj slavni dolazak iščekujemo. U Adventu prije svega sjećamo se kako su vjerni Božjem savezu iščekivali Isusov dolazak, ali također kako vjerni u ovom vremenu iščekuju Njegov drugi dolazak. Sutra, 29. studenog 2021.  imamo prvu misu zornicu s početkom u 6,20 sati.

U utorak je sv. Andrija, apostol, u petak je sv. Franjo Ksaverski, u subotu je sv. Barbara. Svake subote navečer u 18 sati bit će blagoslov adventskog vijenca i paljenje naredne adventske svijeće. Dođimo čas /desetak minuta/ na tu lijepu i znakovitu pobožnost. To je Advent, priprava na Božić. Neka nas ona podsjeća i na sve druge pobožne i pripravne pobožnosti  kako bi mogli slaviti Božić. Za svaku i najmanju stvarčicu treba se pripraviti a kako tek ne bi za slavlje našeg tako velikog blagdana.

Izbor novih članova ŽPV-a. Na oglasnoj ploči su imena kandidata za vijećnike. Zaokružuje se 10 od ponuđenih 20. Izbori će se provesti u nedjelju, 5. prosinca 2021. Svatko će dobiti izborni listić kojeg će ubaciti u kutiju.

Brojač posjete:
43073
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016