ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava III. nedjelje došašća u župi Presvetoga Trojstva - Otočac

I ove nedjelje slavili smo redovite dvije mise u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu. Mise u 9 i 11 sati predvodio je i propovijedao Župnik. Pjevanje su predvodili redoviti pjevači sa svojim voditeljima. 

U ovo vrijeme makar smo još uvijek obuzeti prisutnošću korone te s manje vjernika u crkvi, došašće stvara posebno blagdansko raspoloženje. Posebno nas je na to pozvala  ova nedjelja koja se u liturgiji naziva "dominica Gaudete" - Radosna nedjelja. Ona nam još više posvješćuje činjenicu da je Gospodin blizu.

Ovu nedjelju također slavimo kao nedjelju Caritasa. Caritas je milosrdna ljubav koju vršimo prema našim bližnjima. Tako da se i milostinja današnje nedjelje daje za Caritas. Pozvani smo i osobno u svojoj sredini vidjeti potrebite u duhovnom i tjelesnom smislu. Darujemo ne ono što nam je višak. Darujemo s radošću i srcem. Majka Terezija je cijeli svoj život naglašava da u Božjim očima nije ništa maleno što se čini sa srcem. Caritas koji ne "boli" koji se ne žrtvuje nije pravi Caritas. Darivanje koje nas ništa ne košta i nije darivanje. NIje  to neka predblagdanska akcija. Sve što radimo treba učiniti s radošću i sa srcem. Nije potrebno činiti nešto izvanredno. Dosta je ono redovito ali pitanje kako to činimo.

Sv.Ivan onima koji su ga pitatali što činiti odgovarao je: Carinicima da ne utjeruju novca ljudima  više nego li je određeno. Pitali su ga i vojnici a Ivan će im reći: Nikome ne činite nasilja, nikoga krivo ne prijavljujte. Budite zadovoljni svojom plaćom. Radi se o tome da budemo pravedni. Ivan je činio sve što je mogao. Ali nije se hvalio niti sebi pripisivao zasluge niti prednosti. Iskreno će priznati da on nije Krist - obećani Mesija. On je toliko malen pred Njim da mu nije dostojan odriješiti remenje na obući. Ivan krsti vodom ali dolazi jači od njega koji će krstiti  Duhom Svetim i ognjem. Pripremiti se na Njegov dolazak je životna zadaća svakog od nas vjernika koji navješćujemo Njegovu smrt, slavimo Njegovo uskrsnuće i iščekujemo Njegov dolazak.

 

Brojač posjete:
330513
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016