ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Badnjak u župnoj crkvi u Otočcu

U crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu uoči Božića na Badnjak navečer služili smo sv. mise u 19 i 21 sati. Na prvoj i drugoj misi sudjelovao je veliki broj vjernika. Na prvoj misi pjevanje je predvodio Dječji zbor "Anđeli" a na drugoj župni zbor "Sv. Cecilija". Božićne pjesme redovito pjevaju svi vjernici. Tako se najbolje u crkvi pjeva za božićne blagdane. Župni zbor posebno je kvalitetno i svečano pjevao na pričest pjesmu "Tiha noć".

Župnik je u homilijama na posebni način istaknuo vijest koju anđeo poručuje pastirima, a ta je: "Ne boj te se! Evo javljam vam blagovijest, radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist Gospodin". Činjenica je da želimo čuti dobre

vijesti, a strahujemo od loših vijesti. No, ipak nismo navikli oko sebe širiti dobre vijesti niti živjeti od njih. Dobre vijesti prođu mimo nas neopazice. Zato živimo u svijetu uronjeni u loše vijesti. Njih prepričavamo,  širimo. One kao da imaju čarobnu moć. Dok one druge, dobre vijesti, kao da nikoga ne zanimaju. A opet za sebe ih želimo.

Kad bismo živjeli od ove trajno nebeske vijesti kao što živimo od onih privremenih, zemaljskih, koje se svaki dan mijenjaju i dolaze nam na pamet, postali bismo stalni i stabilni ljudi koji znaju što hoće, stambeni u vjeri i ukorijenjeni u Bogu. Pa ipak kad tražimo dobro onda je to uvijek ograničeno, zemaljsko i ljudsko, koje je kratkoga daha i vijeka, te ne znamo što nas više u životu straši: postojanje zla i gubitak tog jedinog dobra na koje se tako naviknemo da nas je strah izgubiti ga. Zato nam večeras šalje svoju poruku, blagu vijest koja nam trajno treba zagrijati dušu kao velika novost koja nam mijenja život i ispunjava snagom i boljom motivacijom.

Ove svečane mise bile su najbolji uvod u druga slavlja koja će slijediti ovih dana.

 

Brojač posjete:
42945
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016