ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Program proslave Sv.Fabijana i Sebastijana

Dani priprave i proslava samog blagdana 

R A S P O R E D  P R O G R A M A

 

NEDJELJA, 16. siječnja 2022.: Sv. mise:  u 9 i 11 sati. Pjevanje na prvoj misi predvodi dječji zbor „Anđeli“. Na sv. misu u 9 sati pozivamo vjeroučenike od I. - VI. razreda; u 11 sati vjeroučenike od VII. – VIII.  S vjeroučenicima neka dođu i njihovi roditelji. Posebno pozivamo one župljane koji su u Otočac doselili iz župe Ličko Lešće, Prozor, Sinac, Ramljani  i Čanak.

Mise predvodi župnik Tomislav Šporčić. Na misi u 11 sati pjeva Akademski zbor mladih Bazilike Srca Isusova „Palma“ (Palmotićeva) iz Zagreba. Nakon mise oni će održati kraće koncert. Pozivamo sve posebno mlade, kako one koji su u Otočcu tako i naše susjede da sudjeluju na ovoj svečanosti.

 

PONEDJELJAK, 17. siječnja 2022.: Sv. misa u 18 sati. Na misu posebno pozivamo prvopričesničke kandidate  za prvu pričest  te zajedno s njima prošlogodišnje prvopričesnike tj. IV. razred vjeroučenika. Molimo i njihove roditelje da dođu sa svojom djecom.  Od župljana posebno pozivamo one koji su došli u Otočac iz Švice, Kompolja i Brloga i Dabra. Pjevanje predvode pjevači crkvenog zbora iz Kompolja. Misu predvodi don  Anđelko Kaćunko, donedavni župnik u Kompolju, a sada župni vikar u Gospiću.

 

UTORAK, 18. siječnja 2022.:

 Sv. misa u 18 sati. Na misu su posebno pozvani članovi Župnog Pastoralnog vijeća, ministranti, pjevači i čitači u župi otočkoj. Od vjeroučenika posebno pozivamo vjeroučenike VII. razreda  i njihove roditelje.  Sv. misu predvodi fra o. Jure Marčinković  župnik u Kompolja, Brloga i Vratnika. Pjevanje predvidi zbor „Sv. Cecilija“ iz Otočca.

Nakon mise  bit će predstavljanje Godišnjaka V R I L A u župnoj dvorani. Od župljana pozivamo posebno one koji su u Otočac došli iz Gornjeg ili Donjeg Kosinja.

 

SRIJEDA,  19. siječnja 2022.:

Na misu posebno pozivamo župljane koji su došli iz Kutereva i  Krasna i Brinjskog kraja.

Sv. misu predvodi vlč. Josip Tomljanović, župnik brinjski. Pjevaju pjevači iz Brinja.

Na misu posebno pozivamo vjeroučenike od IV. – VI. razreda s njihovim roditeljima.  

 

 

ČETVRTAK, 20. siječnja 2022. -  BLAGDAN SV. FABIJANA I SEBASTIJANA

 

Svečana sv. misa u 11 sati.   

Misu će predvoditi  mons. Zdenko Križić, biskup gospićko senjski u zajedništvu s prisutnim svećenicima. Na misi će pjevati klapa „Drniš“ iz Drniša. Kratka procesija krenut će od Pastoralnog centra kroz Gačanski park na glavni ulaz u crkvu. U toj ulaznoj procesiji  osim svećenstva sudjeluju članovi Gradskog poglavarstva i njihovi gosti, pjevači, vatrogasci i glazba DVD-a.

Na misi posebno sudjeluju viši razredi osnovne škole (kandidati za krizmu prve i druge godine). Pozivamo vjernike naših susjednih župa da se pridruže ovoj svečanosti. 

Brojač posjete:
17628
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016