ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava VIII. nedjelje kroz godinu

Proslava VIII. nedjelje kroz godinu u župi Presvetog Trojstva - Otočac

U nedjelj 27, veljače 2022.. u Otočcu slavili smo  su dvije mise  - po ustaljenom rasporedu, a to je u 9 i 11 sati

Prva i druga misa bila je podjednako posjećena. Budući je ovog dana osvanuo  s padanjem snijega uz burno i prohladno vrijeme što je  sigurno  jedan broj vjernika odvratilo  od dolaska u crkvu. Posebno je to vidljivo kod onih najmanjih.

No, pjevačka grupa zbora "Anđeli" bili su svi na broju i lijepo uveličali slavlje. Na misi u 11 sati pjevači župnog zbora uglavnom je većina sudjelovala  tte su kao i inače svečano dali svoj udio u bogoslužju. Na ovoj misi bilo je i krštenje Ive Kostelac, drugog djeteta obitelji Dražena Kostelac i Ane r. Cvitković. Oni su prošle godine iz Švice doselili u Otočac gdje su ulici Kralja Zvonimira nedaleko od benzinske postaje u Otočcu napravili kuću te sada u njoj žive. Kuma im je bila Sanela Grahovac.

Na ovoj misi sudjelovali su i zaručnički parovi koji obavljaju Tečaj o braku. Nakon mise imali su kraće predavanje " Brak pod pravnim vidom" Osim usmenog tumačenja o tome svi su dobili pismeno tumačenje ove teme.

U homilijama je Župnik govorio o temi nedjeljnog evanđelja u kojem je među ostalim  i rečenica: " Ne može slijepac voditi slijepca je u tom će oba u jamu pasti" . MI možemo biti sigurno da smo na pravome putu samo onda ako dozvolimo da nas vodi jedini pravi i sigurni učitelj Isus Krist. On je pravi čovjek te znade naše potrebe. On je i pravi Bog pa nas on jedini sigurno vodi Božjem i vječnom životu.

 

Brojač posjete:
192705
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016