ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Prva korizmena nedjelja u župi Presvetoga Trojstva - Otočac

Nakon Pepelnice - Čiste srijede,  kad je veliki broj župljana došao na večernju misu i obred pepeljenja, prve korizmene nedjelje, 6. ožujka  na misama u 9 i 11 sati također se okupio veći broj vjernika nego li inače. Bio je i veći broj malih pjevača "Anđeli"  u 9 sati, a tako i u 11 sati članova župnog zbora "Sv. Cecilija". Na misi u 11 sati sudjelovali su i zaručnici, njih 25 parova, koji su u nedjelju završili s Tečajem o braku.

Župnik je u homilijama tumačio evanđelje koje je opisivalo događaj napastovanja Isusa u pustinji. Isus je odbio te napasti odlučnošću i Božjom  snagom. Duh ga je odveo u pustinju, ali također Duhom nebeskog Oca na svaku napasto odgovorio je svetopisamskom riječju. Tako je  mogao reći: "Ne živi čovjek samo o kruhu, Gospodinu jedinome služi i Njemu se klanjaj. Ne iskušavaj Gospodina Boga svojega." Kršćanski vjernik nastoji živjeti tako da se "oboruža" snagom Božje Riječi. Jedino tako može uspješno nadvladavati napasti

s kojima se suočava i u svojem vremenu. Na misi u 11 sati župnik se posebno osvrnuo na brak i obitelj na koju se pripremaju prisutni zaručnici. Obitelj je danas na posebni način ugrožena i  "napastovana" s raznih strana te krivih stavova i učenja.

 

Brojač posjete:
70015
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016