ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 20. ožujka 2022. III. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Ovaj tjedan imamo važan i veliki blagdan Navještenje Gospodinovo, tradicionalno naziv  - Blagovijest. Sv. Misu imat ćemo u crkvi Bl. Dj. Marije u Poljicima u 11 sati, a navečer sv. misa je u župnoj crkvi.  Ovaj blagdan posebno se slavi u župnoj crkvi i katedrali u Gospiću. Svečana misa u Gospiću je u 17 sati.

Na današnjim nedjeljama se prikupljaju darovi solidarnosti s Crkvom i narodom u Bosni i Hercegovini. U vezi Caritasa imamo kartonske kutijice u koje djeca stavljaju svoj sitniž, koji redovito na Cvjetnicu ili Veliki četvrtak na sv. misi predaju kod oltara. Ujedno se provodi akcija širom Hrvatske, pa i svijeta za pomoć Ukrajini.

Iduće nedjelje na misu u 9 sati pozivamo roditelje naših ovogodišnjih kandidata za Prvu pričest. Potrebno je vidjeti koji sve računaju da će ove godine biti prvopričesnici, kako nadoknaditi manjak dužeg vremena što su izostavili dolazak na župne susrete radi ograničenja što nam je nametnula zaraza korona i drugo. Kako pripremiti one koji još nisu kršteni, a trebaju se prije pričesti krstiti.

 

Brojač posjete:
43844
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016