ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Liturgijska proslava III. korizmene nedjelje u župi Otočac

Treća korizmena nedjelja je u središtu korizme. Šesta nedjelja je Cvjetnica - početak Velikog ili Svetog tjedna. Ova treća korizmena već desetljećima u našem narodu slavi se i kao nedjelja solidarnosti s Crkvom i narodom u Bosni i Hercegovini, te dio milostinje ove nedjelje daruje u taj fond pomoći. Ove godine kad smo suočeni s ratom u Ukrajini te pozvani da budemo spremni na pomoć u zbrinjavanju izbjeglica  je još više naglašena akcija Caritasa, djela milosrđa na što nas, osim molitve i posta, poziva čitava korizma.

U tom smislu lakše nam je razumjeti današnje evanđelje koje nam s jedne strane govori o obraćenju, s s druge o plodovima tog obraćenja. U tom smislu Župnik je govorio i u propovijedi. Obraćenje znači promjenu  života u zauzimanju stavova, mišljenja ali I U vršenju konkretnih djela. Kršćanin ne može uvijek ostati isti, nove prilike, nove mogućnosti, veće shvaćanje traži i drugačije djelovanje. Veliki dio vjernika, ako ih se i može takvima zvati, ostaju samo kod toga da "obave" svete sakramente i ne pomišljaju da bi kao kršćani trebali raditi. Pa će reći da su dosta dobri, da nemaju što mijenjati u svome životu. Naši grijesi nisu samo u tome da nešto loše učinimo nego upravo zato što ništa ili malo činimo ono što bismo trebali i mogli. Ne moliti se, ne ići na nedjeljnu misu, ne pomoći bližnjemu - siromahu, ne poučiti u vjeri, posebno svoju djecu i mlade, ne pokazati zanimanje i zauzetost u vjeri.  To su grijesi, propusti. Sve su to područja koja bismo u korizmi trebali mijenjati, obratiti se.

Najavili smo da druge nedjelje, 27. ožujka roditelji ovogodišnjih kandidata, očevi i majke, dođu na misu i ostanu na kraćem susretu nakon mise.

Na misi u 11 sati krstili smo Neu, kćerku Olivera Barkovića i  Marije r. Brkić, a kumovali su Jadranko i Nikolina Kalinić. Čestitamo roditeljima, kumovima i rodbini!

Brojač posjete:
43779
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016