ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 27. ožujka 2022. – IV. Korizmena nedjelja: Župni oglasi

S ovom nedjeljom prelazimo u drugu polovicu korizmenog vremena.

Danas 15 dana je nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica. U petak prije Cvjetnice imamo korizmeno-vazmeno ispovijedanje. Doći će nam veći broj svećenika. S ispovijedanjem ćemo početi u 18 sati.

Danas na misu u 9 sati pozivamo roditelje ovogodišnjih prvopričesnika, a nakon mise s njima ćemo imati roditeljski susret – sastanak. Molimo da na sastanak dođu otac i majka, gdje god je to  moguće. Roditelji koji bi bili spriječeni neka se u svakom slučaju jave. Druge nedjelje u 11 sati neka dođu roditelji ovogodišnjih krizmanika.

U Našoj biskupiji se svake korizme provodi akcija „Misereor“  u kojoj se redovito poziva vjernike da svojim prilozima pomognu:

- rad biskupijskog karitasa;

- uzdržavanje, školovanje naših bogoslova u Rijeci i Zagrebu te sjemeništaraca u Zadru;

- stipendiranje studenata slabijeg ekonomskog statusa; i drugo.

Imamo u crkvi kod tiska koverte s pismom našega biskupa. Molimo da ga se uzme i pročita te prema svojim mogućnostima sudjeluje u ovoj akciji, a prikupljena sredstva župnik predaje biskupu na misi posvete ulja na Veliku srijedu u Gospićkoj katedrali.

Naši vjeroučenici sudjelovali su na županijskom natjecanju vjeronaučne olimpijade pod vodstvom vjeroučiteljice Tine Košćak. Osvojili su prvo mjesto. Čestitamo! A sada im predstoji priprema i natjecanje na nacionalnoj razini.  Želimo im uspjeh! 

Brojač posjete:
43821
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016