ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Bijela nedjelja - nedjelja Božanskog milosrđa

U nedjelju, 24. travnja 2022. proslavili smo bijelu nedjelju koja se ujedno proslavlja i kao nedjelja Božanskog milosrđa.

To smo u tijeku prve mise u 9 sati i druge u 11 sati nastojali što jasnije istaknuti i objasniti značenje i smisao tog naziva.

Prema želji pape Sv. Ivana Pavla II., druga vazmena nedjelja slavi se kao Božansko milosrđe. Tim naglaskom ništa se ne oduzima tradicionalnom značenju ove nedjelje, kao one u kojoj su u starini, novokrštenici odlagali svoje bijele haljine nakon što su ih nosili cijeli tjedan od vazmenog bdijenja do današnje nedjelje. Novokrštenici su i te kako veliki znak Božanskog milosrđa za Crkvu i svijet, jer su upravo kroz njih došli u zajedništvo vjere i slavljenja.

Isus prema porukama koje je dao svetoj Faustini Kowalskoj, baš na današnji dan želi da ga doživimo kao onoga koji je izvor milosrđa za svakog od nas. Krv i voda potekle na drvetu križa znak su sakramenta Crkve, onih stvarnosti  kojima Božansko milosrđe djeluje u duši vjernika. Današnje evanđelje, kao i mnoga druga svjedočanstva o susretu s Uskrslim svjedoči o tome da se Isus prepoznaje upravo po ranama muke. Uskrsli ih pokazuje, ne samo da bi apostoli mogli znati da je Raspeti i Uskrsnuli jedan te isti, nego i zato da posvjedoči kako su te rane izvor milosrđa.

Na misi u 11 sati slavili i sakrament krštenja za dvoje djece. Krstili smo Lucasa Petrovića, sina Daria Petrovića i Kristine Šimunović, iz Donje Dubrave i Filipa Ostovića, sina Roberta Ostovića i Ane Matasić, također iz Donje Dubrave. Čestitamo roditeljima i rodbini. Lucasu je kumovao Mario Kranjčević, a Filipu Ines Mrla. Čestitamo i kumovima!

Na  prvoj i drugoj misi sudjelovao je znatno veći broj vjernika nego li drugih nedjelja. Pjevanje su predvodili redoviti pjevači.

Brojač posjete:
71326
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016