ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 5. lipnja 2022. – Svetkovina Duhova: Župni oglasi

S današnjom svetkovinom Duha Svetoga završava vazmeno vrijeme. To je 50. Dan od Uskrsa. To simbolizira savršenstvo – puninu Božje objave i ljubavi koju smo slavili od Velikog četvrtka do danas. Sutra je Duhovski ponedjeljak i ujedno blagdan Majke Crkve.

Danas mi u Otočcu  na misi u 11 sati imamo  svečanost Prve pričesti za 45 prvopričesnika, koji završavaju III. razred osnovne škole. Čestitamo svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima, krsnim kumovima i ukućanima.

Druge nedjelje, na svetkovinu Presvetoga Trojstva, što je i zaštitnik naše župe, imamo svečanost Sv. Potvrde za 42 učenika koji završavaju osmi razred Osnove škole. Ovaj tjedan od sutra pa do četvrtka krizmanici trebaju svakog dana navečer u 18,30 dolaziti na Sv. Misu i nakon Sv. Mise ostati na uvježbavanju programa za svečanost.

U petak, u 17,30 trebaju doći na ispovijed roditelji i kumovi krizmanika, a krizamici će doći na ispovijed u subotu u 9 sati. Roditelji trebaju za predviđene troškove donijeti 120 kn. Od toga 30 kuna daje se biskupiji, 50 župi, a 40  stoji ispisana uspomena i knjiga KKC (Kompendij). Sutra nakon programa u crkvi krizmanici će moći dobiti haljine (toge) koje će obući za  krizmu.

Brojač posjete:
330630
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016