ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 12. lipnja 2022. – Svetkovina Presvetoga Trojstva

Danas ovom svetkovina Presvetoga Trojstva naša župa slavi svoga zaštitnika. Župna crkva je posvećena ovoj središnjoj, najvećoj tajni vjere.

Redovito zadnjih 15-tak godina na ovu svetkovinu imamo i svečanost slavlja Sv. Potvrde (Krizme) za učenike koji završavaju osmi razred. Svečana sv. misa bit e u 11 sati.  Imamo 42 krizmanika. Svečanost će predvoditi biskup gospićko-senjske mons. Zdenko Križić.

Sutra je Sv. Antun Padovanski. Sv. Misa je u 18,30 u srijedu je Sv. Vid, zaštitnik Riječke katedrale. U četvrtak je svetkovina Tijelovo. Sv. Misu s tijelovskom procesijom imat će u 18,30. Na ovu misu pozivamo naše krizmanike i prvopričesnike da dođu u svojim haljinama. A poslije završetka

Svečanosti predat će haljine u vjeronaučnoj dvorani.

Od druge nedjelje u tijeku ljeta nedjeljne mise imat ćemo malo ranije, a to će biti u 8,30 i 10 sati, kako smo to imali i prošlih godina u tijeku ljeta kad su redovito topli dani.   

U utorak, 22. lipnja u Brinju će biti biskupijski susret ministranata. Molimo ministrante da nam se prijavljuju oni koji su voljni poći na taj susret. Bilo bi lijepo da pođu svi (stariji i mlađi).  

Brojač posjete:
293664
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016