ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo u Otočcu

Svetkovinu  Tijelova u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu svečano smo proslavili. Sat ove proslave premjestili smo od prijepodnevnih satova na večernje. Tko smo odredili da to  bude u 18,30 sati. Radi vrućeg vremena to nam je dobro  došlo. Bilo je hladnije u crkvi i na otvorenom.

Na misu su sudjelovali prvopričesnici, koji su se prvi put pričestili na svetkovinu Duhova  i krizmanici koji su se krizmali prošle nedjelje

na svetkovinu Presvetog Trojstva. Jedni i drugi su poslije završetka predali svoje svečarske haljine. Zanimljivo je i to da su djeca mirnija i pažljivija kad ih je više u crkvi. Tako je bilo i ovaj put. S prvopričesnicima je išla s. Ljubomira Lešić, a s krizmanicima gđa Tina Košćak, a s  ministrantima je koordinirao g. Dario Košćak.

Pjevanjena misi i procesiji predvodio je župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvo prof. Branke Bernardi. Na procesiji je sudjelovala i gradska glazba DVD-e pod vodsvom Marinka Krmec. Svi spomenuti kao mnoštvo naroda uzveličalo je ovo jedinstveno godišnje slavlje.    

 

Brojač posjete:
291368
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016