ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Otočac, 19. lipnja 2022.- XII. nedjelja kroz godinu; Župni oglasi

Od današnje nedjelje pa u tijeku mjeseca srpnja i kolovoza mise nedjeljom će biti u 8,30 i 10 sati. Takav raspored (vremenski) imali smo i prošlih ljeta.

U toplim i vrućim danima prihvatljivija je ova satnica.

U četvrtak na svetkovinu Tijela i Krvi Kristove – Tijelova imali smo večernju misu i nakon mise svečanu procesiju. Na ovim svečanostima sudjelovao je veći broj župljana, te svi naši krizmanici i prvopričesnici, župni zbor te Glazba DVD-e pod vodstvom g. Marinka Krmec. Procesija je prolazila Gačanskim i Gradskim parkom u kojima su bile četiri postaje sa svojim predviđenim programom.

U petak je blagdan Presvetoga Srca Isusova i sv. Ivan Krstitelj, a u subotu Bezgrešnog srca Marijina.

Pred mjesec i pol dana obrušili su se stari kameni zidovi župnog vrta  koji se nadovezuju na sam okoliš župnog vrta te jedan dio u blizini sam crkve

Bilo je pitanje kako i tko će to ponovno zidati takve zidove koji  su se obrušili oko 35 m2.Tražili smo više majstora iako je takvih premalo. Neki su rekli da to ne bi mogli završiti čitavo ljeto. Drugi su preuzeli već druge obaveze i teško bi bilo dočekati kad bi to mogli raditi.

No, posao je preuzeo g. Ive Biondić (Pitur)  Poljica - Otočac.  On je to u rekordnom vremenu uzidao i neke dijelove učvrstio i vrlo dobro uklopio novi uz dio zida. Sam je sebi  antrogario.

Potrebno je to istaknuti da je  preuzeo i radio kao volonter i s nakanom da pomogne crkvu pod financijskim vidom.

Srdačno zahvaljujemo !

Osim ovih zidova u mjesecu lipnju o. g. još smo jedan dio crkvenog okoliša uredili, a to su nasadi  živice na dijelu crkvenog prostora koji je sastavni dio Gačanskog parka i Gačanskog parka koji se nadovezuje na zapadni dio župnog stara, a na kojem prostoru je stajala stara, zahrđala i obrušena žičana ograda. Ovaj dio preuzeo i uredio Grad Otočac uz poticaj i organizaciju gradonačelnika g. Gorana Bukovca. Zahvaljujemo Gradu i Gradonačelniku!

U srijedu, 22. lipnja u Brinju se održava susret ministranata GS – biskupije u Brinju program počinje u 10,30 sati. Molimo sve naše ministrante da se odazovu na ovaj susret. Osim liturgijskog programa bit će i nogometna utakmica između obraslijih i mlađih generacija.

Brojač posjete:
70040
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016