ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Liturgijska slvalja XVIII. nedjelje kroz godinu

U nedjelju, 31. srpnja 2022. u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva - Otočac, svečano smo proslavili mise u 8,30 i 10 sati. Prva i druga misa bila je dobro posjećena. Osim domaćih vjernika moglo se primjetiti veći broj gosti - turista nego li  je to obično. Pjevanje je na obje mise predvodila s. Ljubomira Lešić, prisustvovalo je veći broj članova zbora "Sv. Cecilija".

Na drugoj misi bila su i dva krštenja. Krstili smo Antu Tumara, drugo dijete Albina Tumare i Andreje r. Kraljić iz Šumečice, kumovali su Doris Žužić i Mihovil Nekić, te Josipa Vukelić, drugo dijete Milana Vukelića i Ramone Adrijane r. Procis. Kumovala je Ana Pavlović. Sudjelovalo je veći broj rodbine jedne i druge obitelji. To je samoj svečanosti dalo pravo svečarsko raspoloženje.

Župnik je u homiliji tumačio smisao i poruku evanđelja gdje netko iz naroda traži od Isusa da intervenira u podjeli njihove baštine: Isus odbija takvo sudjelovanje, ali koristi priliku da osobito naglasi da se moramo čuvati pohlepe. Isprazna je slava, moć i bogatstvo. Žalosno je gledati ljude kako jedinu priliku života trate na nebitne stvari. Teže za zemmaljskim, a ne za nebeskim. Život ljudski je nesiguran i krhak. Bolje je trpjeti nepravdu nego li istjerivanjem svoje pravde činiti drugu nepravdu. Da bi mogli nositi križ koji svakoga na svoj način zahvaća potrebno ga je "zagrliti" i samo ćemo u križu naći spasenje.

Prošle nedjelje, 24. srpnja 2022. bila je svečanost krštenja djevojčice Noemi Burušić, od oca Domagoja Burušića i Kristine r. Ostović iz Otočca, kumovali su Nikolina i Danijel Šporčić. Čestitamo mladim obiteljima i stavljamo ih u zagovor Blažene Djevice Marije!

 

Brojač posjete:
43107
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016