ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Misa zahvalnica župnika msgr. Tomislava Šporčića

U nedjelju 21.kolovoza je u župi Presvetog Trojstva u Otočcu održano slavlje svete mise zahvalnice povodom umirovljenja otočkog župnika i dekana mons. Tomislava Šporčića. Župnik Šporčić preuzeo je župe Otočac i Dabar u kolovozu prije 18 godina. Ovim svetima misnim slavljima zahvaljeno je Bogu na daru svećeništva te plodovima župnika Šporčića. Kako je misnik naglasio – potrebno je hoditi naprijed – drugim riječima, ne gubiti stalnost. To je ono što je mons. Šporčića pokretalo i motiviralo je da samo radom i upornošću postižu se rezultati.

Svečanosti svetih misnih slavlja u 8.30 sati pridonijeli su dječji zbor Anđeli i zbor mladih VIS Trinitas, a u 10 sati župni Zbor sv. Cecilije i KUD Dangubica iz Kutereva. Također su bili angažirani i čitači, ministranti, te ostali župni suradnici.

Okupio se veći broj vjernog naroda. Po završetku održan je prigodni govor zahvale u ime pastoralnoga vijeća, župnih suradnika i cjelokupne župne zajednice. Završno, vrijedno je spomenuti – zaista u duhu predslavitelja – kako je svih ovih godina uspijevao prije svega s Božjom pomoću, ali i zaslugom angažmana brojnih suradnika koji se nisu sustezali pružiti svoju pomoć u svakoj prigodi i događanju župe. U homiliji župnik je istaknuo kako je naš vjernički put na zemlji hodočašće („…Isusa iz Nazareta Bog pomaza Duhom Svetim i snagom, njega koji je, jer Bog bijaše s njime, prošao zemljom čineći dobro…“). Hodočasnici moraju ostati zajedno da bi došli zajedničkome cilju, a župnik je po svome zvanju u službi toga zajedništva.

Bezbroj puta naglašena važnost zajedništva, iz srca i usta mons. Šporčića, nije završilo euharistijskim stolom Riječi i Tijela Kristova, već se nastavilo za zajedničkim objedom u pastoralnome centru župe gdje se nastavilo druženje i razgovori, a nije izostala ni pjesma iz vedroga duha.

Kristijan Pajdaković, bogoslov 

Brojač posjete:
71167
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016